19.9 C
Paphos
Tuesday, March 19, 2024

Ο Κινέζος “Παφίτης” επενδυτής Henry Jiang μιλάει για όλα- “Είμαι ερωτευμένος με την Πάφο”

Αφορμή για τη συγκεκριμένη συνέντευξη αποτέλεσε μια είδηση που προβάλαμε ως PafosPress την προηγούμενη εβδομάδα. Ότι δηλαδή το νέο γλυπτό της Γιώτας Ιωαννίδου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) με τίτλο Ο ΚΥΚΛΟΣ είναι χορηγία του Κινέζου επενδυτή Henry Jiang ο οποίος ζει τα τελευταία πέντε χρόνια στην Πάφο.

Τον Henry Jiang μέχρι την συγκεκριμένη στιγμή προσωπικά δεν τον είχαμε γνωρίσει αλλά ούτε ανταλλάξαμε ποτέ κουβένα μαζί του. Θεωρήσαμε ότι ένας άνθρωπος από μια ξένη χώρα που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην πόλη μας εδώ και μερικά χρόνια αξίζει να ακουστεί την στιγμή που και ο ίδιος, όπως αναφέρει στη συνέντευξη που ακολουθεί, αισθάνεται την ανάγκη να επιστρέψει κάτι πίσω στην Πάφο.

Στην κουβέντα που κάναμε μας μίλησε για τα ενδιαφέροντά του, για τις μικρές καθημερινές στιγμές στην πόλη της Πάφου που του έκλεψαν την καρδιά σε τέτοιο βαθμό που σήμερα εφθαρσώς δηλώνει ερωτευμένος με την πόλη μας, την Πάφο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ποιος είναι ο Henry Jiang;

Είμαι επιχειρηματίας από την Κίνα και ζω στην Πάφο εδώ και πέντε χρόνια.

Γιατί διάλεξες την Πάφο για να ζήσεις με την οικογένειά σου;

Η Πάφος είναι μια όμορφη και ήσυχη πόλη η οποία μάλιστα αξιολογήθηκε αλλά και ιεραρχήθηκε πολλές φορές ως κατάλληλη πόλη για να ζήσουν οι άνθρωποι από τα Ηνωμένα Έθνη. Αυτός για μένα ήταν ένας πολύ καλός λόγος ανάμεσα σε άλλους.

Την ίδια στιγμή η Πάφος είναι επίσης ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός νοτιοδυτικά του νησιού ο οποίος μάλιστα έχει γίνει γνωστός ως ιερός τόπος αγάπης. Όταν ήρθα εδώ πρώτη φορά το 2012 μέσω φίλων έμαθα και συνάντησα μια όμορφη πόλη με ελληνική αλλά και ανατολίτικη αύρα και αρχιτεκτονικό στυλ. Η Πάφος είναι κατάλληλη για τους γονείς μου την ίδια στιγμή που η κόρη μου ξεκινάει εδώ τη ζωή της σε ένα ευχάριστο και φυσικό περιβάλλον όπως της Πάφου. Η πόλη αυτή είναι το καλύτερο μέρος για να ζήσεις δίχως ρύπανση, με καθαρό ουρανό, παρθένο δάσος και γαλάζια καθαρή θάλασσα.

Ειλικρινά είναι ερωτευμένος με την Πάφο.

Επαγγελματικά με τι ασχολείστε;

Είμαι επαγγελματίας επενδυτής. Παρακολούθησα από την αρχή και από κοντά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Κύπρος την περίοδο 2012-2013 με την τραπεζική κρίση, αλλά και κυρίως όταν οι ξένοι επενδυτές ανησυχούσαν και κρατούσαν μια “πισινή” για να δουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στη συνέχεια. Προσωπικά είμαι έχω πολύ εμπιστοσύνη στην μικρή αυτή χώρα.

Το 2013, αρκετοί Κινέζοι επενδυτές αλλά και γω επισκεφθήκαμε την Πάφο σχεδόν 10 φορές για να επιλέξουμε τις κατάλληλες επενδυτικές ευκαιρίες. Πίστευα από τότε ότι η Κυπριακή κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από την κρίση πολύ γρήγορα. Όταν είσαι επενδυτής πρέπεθ να είσαι ψύχραιμος και να κάνεις σωστές κινήσεις.

Όταν όλοι σκοπεύουν να φύγουν από την Κύπρο, θα πρέπει να είσαι αρκετά γενναίος να μπεις στην αγορά την στιγμή που οι τιμές στην αγορά βρίσκονται στο κατώτατό τους σημείο αλλά και να έχεις υπομονή και να μην βιάζεσαι όταν η αγορά θα αρχίσει να επανέρχεται σε καλά επίπεδα πως θα συμπεριφερθείς και τι θα κρατήσεις πάντα πολύ προσεκτικά. 

Για μένα αυτή είναι η μακροπρόθεσμη φιλοσοφία μου στις επενδύσεις.

Τώρα ζω στην Πάφο για πέντε χρόνια και νιώθω ότι αυτός είναι ο τόπος μου, η πόλη και η χώρα στην οποία πλέον μπορώ να κατοικήσω και να ζήσει η οικογένειά μου, αυτά είναι τα αισθήματα μου για την Πάφο. Για μένα ως μια νέα μεταναστευτική χώρα στην Ευρώπη, οφείλω να πω πως η Κύπρος είναι μια ιδανική χώρα για να ζήσει κάποιος.

Πέραν από το όμορφο φυσικό περιβάλλον που προσελκύει την προσοχή των επενδυτών που έρχονται στο νησί σημαντικό γι’ αυτούς είναι και το κρυμμένο επενδυτικό δυναμικό της Κύπρου το οποίο για αρκετούς είναι επίσης πολύ σημαντικό και το προτιμούν πολλοί επενδυτές.

Πως σου φαίνεται ο κόσμος της Πάφου; 

Εδώ στο μικρό και εύπορο νησί σας, ο λαός της Πάφου είναι εξαιρετικά απλός. Οι ντόπιοι επιθυμούν να επικοινωνούν μαζί σου, σε προσεγγίζουν με ειλικρίνια και γενναιόδωρα και προσπαθούν να ξεπερνούν τη γραφειοκρατία. Την ίδια ώρα έχουν καλές προθέσεις και ταυτόχρονα δεν είναι υπερβολικά ταπεινοί. Είναι πολύ παθιασμένοι με τους ξένους και σίγουρα σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα στην πόλη που ζεις.

Το παιδί μου μεγαλώνει εδώ, μ’ αρέσει που τη βλέπω να τρέχει στην πλατεία και τη θάλασσα. Στο δρόμο ξέρει όλο τον κόσμο και όλοι την γνωρίζουν ακόμη και οι οδηγοί των λεωφορείων αφού είναι ευτυχισμένη που πάει με λεωφορείο στο σχολείο της. Μας αρέσει που οι άνθρωποι νοιάζονται για μας και το παιδί.

Επίσης, όταν η μητέρα μου περπατά πίσω από το σούπερ μάρκετ με τσάντες στο χέρι, συχνά την σταματάνε άγνωστοι και την ρωτάνε αν χρειάζεται βοήθεια ή να την μεταφέρουν στο σπίτι. Ακόμη όταν ο πατέρας μου οδηγεί το ηλεκτρικό τρίκυκλό του στο δρόμο, διαπιστώνεις ότι τα άλλα αυτοκίνητα επιβραδύνουν και κάνουν χώρο να περάσει ευγενικά. Απλά πράγματα αλλά σημαντικά που δείχνουν το επίπεδο των ανθρώπων εδώ ωκαι του Πολιτισμού τους το οποίο ομολογουμένως είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Είναι σημαντικές οι δυο άκρες της ζωής, τα παιδιά και οι γονείς μας. Όταν υπάρχει ένας τόπος στον οποίο οι άνθρωποί σου νιώθουν όμορφα, αισθάνονται ασφάλεια αλλά ζουν και με φροντίδα και αγάπη τότε αυτός ο τόπος μπορεί να γίνει άνετα το σπίτι σου.

Γιατί επέλεξες να χορηγήσεις τη κατασκευή ενός γλυπτού σαν το συγκεκριμένο. Μήπως έπαιξε ρόλο το ότι θα τοποθετηθεί και σε ένα παιδότοπο; 

Ήθελα να δώσω κάτι πίσω στην Πάφο, καθώς η οικογένειά μου είχε τόση αγάπη από τους Κύπριους στην Πάφο και η ζωή στην πόλη σας είναι σαν παράδεισος για εμάς. Αγαπάμε την Πάφο αφού εδώ οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί και φιλόξενοι και φυσικά εδώ έχουμε πολλούς φίλους.

 Ποια είναι τα ενδιαφέροντά σου; Μαθαίνουμε ότι σ’ αρέσει η ελληνική μουσική και λατρεύεις το κυπριακό φαγητό, ισχύει; 

Τα χόμπι μου είναι πολλά και σε αυτά με βοηθάνε και οι φίλοι μου! Αναφορικά με τα ελληνικά τραγούδια όντως τα απολαμβάνω και μ’ αρέσουν όπως μ’ αρέσει και τα διάφορα αθλήματα αλλά και η σκοποβολή. Όντως (χαμόγελα) μου αρέσει ιδιαίτερα η παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα.

Αναφορικά με την ελληνική μουσική η οποία αποτελεί και την αρχαιότερη μουσική κουλτούρα στην Ευρώπη απολαμβάνω να ακούω πολλά είδη μουσικής και τραγούδια τα οποία έχουν ως βάση τους τόσο την παράδοση όσο και την αφήγηση, κάποια που είναι πιο ζωντανά και διασκεδαστικά αλλά και άλλα με ωραία μελωδία, μουσική και νόημα στον στίχο. Όταν ήρθα στην Πάφο, άρχισα να μαθαίνω σκοποβολή την οποία όταν έχω χρόνο απολαμβάνω μόνο στο σκοπευτήριο, όχι ως κυνηγός, με καλούς φίλους. Ομολογώ πως δεν είναι ασχημο το ρεκόρ μου.

Τι άλλο θα ήθελες να δεις στην Πάφο; 

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη Πάφο όπως είναι σήμερα, το Φυσικό της Περιβάλλον αλλά και την κοινωνική της ζωή. Η Πάφος έχει τη δική της μοναδική γοητεία. Συγκριτικά με άλλες πόλεις, μεγαλύτερες στην ουσία, μου αρέσει βεβαίως το ήσυχο περιβάλλον, η μεγάλες εκτάσεις από παραλίες και θάλασσα που μπορουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους και φυσικά να βρουν τον εαυτό τους δίχως να τον χάσουν στο αστικό περιβάλλον και την μεγάλη ανάπτυξη μιας μεγαλούπολης.

Αν ήσασταν Δήμαρχος για μια ημέρα τι θα αλλάζατε στην Πάφο; 

Τίποτα δεν θα άλλαζα! Είμαι ξεκάθαρος σημερινός υποστηρικτής του Δήμαρχου Πάφου Φαιδώνα Φαίδωνος και συμφωνώ με τη φιλοσοφία και τις απόψεις του. Από τότε που εξελέγη Δήμαρχος της Πάφου, η αλλαγή της πόλης είναι εμφανής σε όλους. Θα τον σέβομαι και θα τον υποστηρίζω πάντα!

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ