19.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

‘Ο Επαναπατρισμός της Θεάς. Η Αφροδίτη στην Πάφο» η 13η ατομική έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα στην Πάφο 

Η Ερατώ Χατζησάββα Επίκουρη Καθηγήτρια στην ΑΣΚΤ Αθήνας έχοντας διαγράψει σημαντική πορεία, βραβευμένη με το πρώτο βραβείο (Χρυσό Φάρο) στην Μπιενάλε Αλεξάνδρειας, με 12 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, Λευκωσία, Ρέθυμνο και έχοντας συμμετοχή σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζει την 13η  ατομική της έκθεση στην Πάφο, υπό τον τίτλο « ο Επαναπατρισμός της Θεάς. Η Αφροδίτη στην Πάφο».

Την έκθεση διοργανώνουν οι Δήμοι της Αφροδίτης (Πάφου, Γεροσκήπου και Πόλης Χρυσοχούς) οι κοινότητες Κουκλιών και Νέου Χωρίου και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, που έχει το γενικό συντονισμό. Για πρώτη φορά οι Δήμοι και οι Κοινότητες, που ο μύθος και τα αρχαιολογικά κατάλοιπα τους συνδέουν με τη γέννηση και τη λατρεία της Αφροδίτης, συνεργάζονται σε μια εκδήλωση για τη θεά της Κύπρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η γεννημένη στη Λευκωσία  εικαστικός ψηλαφεί και προβληματίζεται με τους αρχαίους μύθους και επιχειρεί ένα συγχρονικό επαναπροσδιορισμό τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Διατηρώντας την κυρίαρχη μορφή της Αφροδίτης στα αναγεννησιακά της έργα, επιχειρεί μια αναδιαμόρφωση του τοπίου και του μηνύματός του.

Η παρουσία της θεάς και το τοπίο της δράσης, μεταφέρονται στις θάλασσες της Πάφου, στην Πέτρα του Ρωμιού, στα παφιακά ηλιοβασιλέματα αλλά και στη σύγχρονη πόλη. Το σύγχρονο σκηνικό της επιτρέπει μια νεωτερική προσέγγιση, με προβληματισμό γύρω από την αντίληψη του ωραίου στο σύγχρονο κόσμο.

Πόλεμοι, προσφυγιά, επιδημίες ταλανίζουν την καθημερινότητά μας. Τα δεινά των άλλων προσμαρτυρούνται ως οικεία κακά. Στην Ανατολική Μεσόγειο, τη θάλασσα της θεάς Αφροδίτης, στο Αιγαίο της λατρείας της, η ομορφιά υποχωρεί μπροστά στο καθημερινό δράμα των προσφύγων, τα ναυάγια και το θάνατο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης της Ερατώς Χατζησάββας με τίτλο «Ο Επαναπατρισμός της Θέας. Η Αφροδίτη στην Πάφο», θα πραγματοποιηθούν  στην Αίθουσα Εν Πλω (Λιμανάκι  Πάφου) το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, στις 12:30 μ.μ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδων Φαίδωνος.

Περισσότερες πληροφορίες: 26843303

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ