20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Ο Διαβητικός Σύνδεσμος Πάφου, απαιτεί την εισαγωγή  στην Κύπρο εξειδικευμένου συστήματος παρακολούθησης της γλυκόζης 

"Σε θέματα υγείας δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις...!", ανέφερε ο Πρόεδρος τ  Ματθαίος Ιεροκηπιώτης        

Την εισαγωγή και στην Κύπρο , σε πρώτο στάδιο για τα μικρά παιδιά με διαβήτη, του συστήματος παρακολούθησης της γλυκόζης Free style Libre, το οποίο στην Ελλάδα παραχωρείται δωρεάν  ζητά ο Διαβητικός Σύνδεσμος Πάφου.
Το εν λόγω σύστημα συσκευή ανάγνωσης, επιτρέπει την καταμέτρηση των ποσοστών γλυκόζης στο αίμα χωρίς τρυπήματα στα χέρια. Μέσω της συσκευής αυτής που αποτελεί ένα πρωτοποριακό  σύστημα παρακολούθησης με τεχνολογία flash, αισθητήρας που θα περνά ασύρματα από το χέρι του παιδιού θα σαρώνει και θα αναγράφει σε μερικά δευτερόλεπτα τα ποσοστά του ζακχάρου όπως και την γραφική παράσταση της τιμής για ολόκληρο το εικοσιτετράωρο.
Ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής του Παγκύπριου  Διαβητικού Συνδέσμου Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης  ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο εργαλείο για τα μικρά παιδιά, αλλά περισσότερο για τους γονείς τους.
Σε θέματα υγείας δεν πρέπει να γίνονται  εκπτώσεις συνέχισε ο κύριος Ιεροκηπιώτης  και απαιτούμε όπως διατεθεί τάχιστα και στην Κύπρο τουλάχιστο για τα μικρά παιδιά με διαβήτη το συγκεκριμένο μηχάνημα , αφού κάτι τέτοιο γίνεται στην Ελλάδα.
Με μια πολύ μικρή συσκευή δεν θα χρειάζονται να γίνονται τα συνεχόμενα τρυπήματα στα χέρια και επιπλέον οι γονείς θα αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια για τα παιδιά τους , αφού θα αποφεύγεται ο μεγάλος κίνδυνος των υπογλυκαιμιών…
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ