19.9 C
Paphos
Wednesday, May 8, 2024

Ο Δήμος Πάφου τιμά την 25η Μαρτίου και 1η Απριλίου

Ο Δήμος Πάφου τιμά την Πέμπτη 24  Μαρτίου,  δύο μεγάλα ορόσημα της πορείας του Ελληνισμού, την 25η Μαρτίου 1821 και την 1η Απριλίου 1955.

Στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται ο τόπος μας και ολόκληρο το Έθνος, η στροφή όλων σ’ ένα ταξίδι Μνήμης είναι υπό τις περιστάσεις υπέρτατο χρέος και καθήκον.

Ο Δήμος Πάφου διοργανώνει και φέτος Πανδημοτική Εορταστική Εκδήλωση για την Ιστορική Εθνεγερσία, στις 7.00 το βράδυ, της 24ης Μαρτίου, στο Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου και καλεί τους πολίτες της Πάφου να δώσουν μαζικά το παρόν τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον Ακαδημαϊκό, Συγγραφέα και Mέλος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Ζουράρη, με θέμα: “Κύπρον Οὗ μ΄’Εθέσπισεν…”. Χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από:

  • Τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ευαγόρας Παλληκαρίδης” Πάφου,
  • Την Παιδική Χορωδία του Δήμου Πάφου,
  • Το Χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτισμικού Λαογραφικού Εργαστηρίου Κονιών και
  • Την Ορχήστρα Ξύλινα – Χάλκινα – Πνευστά.

 

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου, αρχίζουν οι επίσημοι εορτασμοί με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Αγωνιστών στον Αγώνα του 1821, την Παρέλαση Παλαιών Πολεμιστών, Μαθητών/τριών των εκπαιδευτηρίων της Πάφου, τμημάτων της Εθνικής Φρουράς, εκπροσώπων Σωματείων και Οργανώσεων, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου.

Το χαιρετισμό της Παρέλασης θα δεχθεί εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, επικεφαλής των Επισήμων, από ειδική εξέδρα στον χώρο στάθμευσης Universal (επί της Λεωφ. Γεωργίου Γρίβα Διγενή).

Το βράδυ της ίδιας ημέρας (6.30 – 8.30 μ.μ.), θα δοθεί δεξίωση προς τιμή των αγωνιστών της Εθνεγερσίας και της ΕΟΚΑ 1955 – 1959, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου. Τη δεξίωση προσφέρουν η Ιερά Μητρόπολις, η Εθνική Φρουρά, και ο Δήμος Πάφου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις, που συντονίζονται από τη Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού Εθνικών Επετείων στην Πάφο, περιλαμβάνουν ακόμη στέψη μνημείων από Μαθητές, Σωματεία και Οργανώσεις και ενδοσχολικούς εορτασμούς (21 – 25 Μαρτίου).

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ