22.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Ο Δήμος Πάφου στη συνάντηση εταίρων του Ε.Π “SINFONIA” στο Bolzano της Ιταλίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 23 Ιανουαρίου 2019  στο Bolzano της Ιταλίας, η συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού  Έργου “SINFONIA” το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος FP7, γνωστού ως Horizon 2020. Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχε ο Δήμος Πάφου,  παρουσιάστηκε η πρόοδος του έργου καθώς και η πορεία προς την υλοποίησή του.

Πρωταρχικός στόχος του έργου “SINFONIA” είναι η ανάπτυξη ενός πλαισίου ολοκληρωμένων και κλιμακούμενων ενεργειακών λύσεων ευρείας κλίμακας σε μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκές πόλεις, και συγκεκριμένα στις πόλεις Μπολζάνο της Ιταλίας και Ινσμπουργκ της Αυστρίας, με στόχο την εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας κατά 40-50% και την αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά 20%, μέσω ενός ολοκληρωμένου συνόλου μέτρων που θα συνδυάζουν την ανακαίνιση άνω των 100.000 τ.μ. ζώνης διαβίωσης, τη βελτιστοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου και την προώθηση λύσεων για τηλεθέρμανση και τηλεψύξη.

Στην συνάντηση του Μπολζάνο έγινε ενημέρωση και παρουσίαση της εφαρμογής των προγραμματισμένων δράσεων του προγράμματος από τις δύο πόλεις, Μπολζάνο και Ινσμπουργκ. Η εφαρμογή καλύπτει σήμερα το 85% των συνολικών προβλεπομένων και τα αποτελέσματα της μέχρι στιγμής υλοποίησής τους δείχνουν εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 60%. Η Πάφος θα επωφεληθεί της τεχνογνωσίας που θα μεταφερθεί μέσω των μοντέλων και τυπολογιών που προκύπτουν από την εμπειρία του Μπολζάνο και του Ινσμπουργκ, με σκοπό την στοχευμένη εφαρμογή των συστημάτων αυτών, βάσει των αναγκών της, στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης πολιτικής για την ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κτιριακών υποδομών της πόλης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το “Sinfonia” ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περισσότεροι από 15 εταίροι, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα  43 εκατομμύρια ευρώ. Ο Προϋπολογισμός για τον Δήμο Πάφου ανέρχεται στις 136. 908 ευρώ.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ