22.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Ο Γιώργος Γιαλλούρης νέος προεδρος του Συμβουλίου Ειρήνης

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΑΣΥΔΥ η επαρχιακή συνέλευση του Παγκυπρίου Συμβουλίου Ειρήνης – Τμήμα Πάφου, η οποία υιοθέτησε ψήφισμα και εξέλεξε νέο πρόεδρο τον Γιώργο Γιαλλούρη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα, στο οποίο επαναλαμβάνει την πίστη του στον Καταστατικό Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο και την Οικουμενική Διακήρυξη Δικαιωμάτων και απαιτεί την εφαρμογή τους στην πράξη και στην δική μας χώρα.

Ζητά άμεσα σεβασμό της Διεθνούς Σύμβασης για το δίκαιο της θάλασσας του 1982 και καταδικάζει την εντεινόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας προς τον κυπριακό λαό και την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το ψήφισμα καταδίκασε το αιματοκύλισμα του γείτονα Συριακού λαού και εξέφρασε συμπαράσταση στους χιλιάδες πρόσφυγες καθώς και αλληλεγγύη προς τον ηρώο-μάρτυρα λαό της Παλαιστίνης.

Απευθύνει θερμό χαιρετισμό στον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους και τον καλεί να εντείνει τον δύσκολο αγώνα ενάντια στο διχοτομικό στάτους κβο για μια ελεύθερη και επανενωμένη , κοινή πατρίδα όλων των παιδιών της.

Στη συνέχεια διεξήχθηκε συζήτηση και κατατέθηκαν απόψεις και εισηγήσεις πώς μπορεί το ΠΣΕ και το Κίνημα Ειρήνης να προχωρήσει και να κάνει κοινωνούς των θέσεων του τους ανθρώπους που ζουν στην Κύπρο.

Τελευταίο θέμα ήταν η εκλογή της νέας Επαρχιακής Επιτροπής – Τμήμα Πάφου. Εκλέγηκαν οι ακόλουθοι: Λίντα Φαουζί, Τρύφωνας Τρύφωνος, Γιώργος Παχύς, Αλκιβιάδης Αναστασίου, Τάκης Γεωργιάδης, Άντρη Κωμοδρόμου, Έλενα Σωκράτους, Δημήτρης Ξενοφώντος, Ξένα Ξενοφώντος-Γιουκά, Βαλεντίνος Φακοντής, Κυριάκος Παπαλαζάρου, Στέλιος Σοφόκλη, Παυλίνα Φλεβοτομά, Γιάννης Σοφόκλη, Χαράλαμπος Σιαηλής, Ράμες Τζαμάλ, Γιώργος Γιαλλούρης, Θεοδώρα Ζάγγουλου, Ιωάννα Χατζηπαναγιώτου, Λευτέρης Ζαχαριουδάκης.

Η Επαρχιακή Επιτροπή στη συνέχεια εξέλεξε τη Γραμματεία της που αποτελείται από: Πρόεδρος: Γιώργος Γιαλλούρης, Γραμματέας: Θεοδώρα Ζάγγουλου Ταμίας: Αλκιβιάδης Αναστασίου και Μέλη: Γιώργος Παχύς, Λίντα Φαουζί, Ιωάννα Χατζηπαναγιώτου, Λευτέρης Ζαχαριουδάκης, Τρύφωνας Τρύφωνος.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ