16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Ο γίγαντας Γουίλ Αρτίνο σε μια σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης

Ο 24χρονος Αμερικανός Γουίλ Αρτινό είναι ο παίκτης που έχει καταφέρει με τις εμφανίσεις του να κλέψει τις εντυπώσεις στα τέσσερα πρώτα παιγνίδια του ΑΠΟΠ στο φετινό πρωτάθλημα.

Το PafosPress συναντήθηκε σήμερα με τον ύψους 2.11 παουερ-φοργουορντ ο όποιος για πρώτη φορά από τη ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο ανοίγει την καρδιά του και μιλάει στην αγαπημένη ιστοσελίδα της πόλης.

Ξεκίνησες τα πρώτα βήματα σου στο μπάσκετ από το κολέγιο Γκρέιντον. Ποσό σε βοήθησε να βελτιωθείς ως παίκτης;

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πήγα στα 17 μου και αποφοίτησα στα 22. Ήταν πολύ σημαντικά χρόνια για την εξέλιξη μου ως αθλητή. Zούσα εκει και η μόνη μου δουλειά ήταν το μπάσκετ . Έμαθα να προπονούμαι σωστά. Αυτό με βοήθησε πολύ να βελτιωθώ.

Ήσουν στην ιδία ομάδα με το James Milliken. Ποσό σημαντικό είναι που πλέον που είσαστε μαζί και στον ΑΠΟΠ;

Ήταν ο κύριος λόγος που ήρθα. Όταν είσαι σε ένα νέο μέρος είναι όμορφο να έχεις ένα δικό σου πρόσωπο που θα σε βοηθήσει να προσαρμοστείς.

Από την Αμερική έφυγες πέρυσι για πρώτη φορά και πήγες στη Δανία. Από εκεί ήρθες στην 2η σου χρόνια στην Κύπρο. Έχεις καταφέρει να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα;

Εδώ είναι πολύ καλυτέρα τα πράγματα. Οι άνθρωποι είναι πιο φιλικοί και χαρούμενοι. Μου αρέσει πολύ ο καιρός. Υπάρχει εξαιρετικό φαγητό. Είναι μια πολύ όμορφη πόλη με πολλές επιλογές. Μπορείς να πας στη θάλασσα. Άλλου δεν έχεις αυτές τις δυνατότητες.

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ του μπάσκετ που παίζετε στην Αμερική και σε αυτό της Ευρώπης;

Στην Ευρώπη μια ομάδα για να καταφέρει κάτι πρέπει να γίνεται συλλογική δουλεία. Στην Αμερική είναι περισσότερο ατομικό.

Πως πρόεκυψε το ενδιαφέρον από τον ΑΠΟΠ. Με ποια κριτήρια επέλεξες να έρθει εδώ;

Περίμενα να μου έρθει κάποια πρόταση. Άργησα να βρω ομάδα. Μου μίλησε ο μάνατζερ μου και από την στιγμή που ήμουν ελεύθερος αποφάσισα να έρθω

Από αυτά που βρήκε εδώ είναι ικανοποιημένος;

Υπάρχει μια περίοδος προσαρμογής. Είναι η πρώτη χρόνια της ομάδας στην κατηγορία. Είμαι όμως πολύ ευχαριστημένος από αυτά που συνάντησα εδώ. Είμαστε όλοι μια οικογένεια.

Πως αξιολογείς το επίπεδο των Κύπριων παικτών;

Είναι πολύ καλύτερο από ότι περίμενα. Έχουμε στην ομάδα πολλά παιδιά με ταλέντο. Πρέπει να τους βοηθήσουμε να βελτιωθούν.

Ποσό ικανοποιημένος είσαι από την πορεία του ΑΠΟΠ στο πρωτάθλημα;

Δεν μπορεί να είμαστε ευχαριστημένοι με μια νίκη και τρεις ήττες σε τέσσερα ματς. Είναι όμως νωρίς στο πρωτάθλημα.

Πιστεύω πως η διακοπή θα μας βοηθήσει να δουλέψουμε πιο καλά και να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι με την επανέναρξη. Θα μάθουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Θα έρθουμε πιο κοντά.

Απο την απόδοση σου είσαι ικανοποιημένος;

Μπορώ να δώσω περισσότερα. Αν είσαι παίκτης του μπάσκετ δεν πρέπει να είσαι ευχαριστημένος από τον εαυτό σου. Πάντα πρέπει να δουλεύεις για να βελτιώνεσαι.

Τι θέλεις να πεις στους φίλους της ομάδας;

Ο κόσμος μας έχει στηρίξει παρά πολύ μέχρι τώρα.

Συνέντευξη στον Κώστα Ιωάννου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ