23.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Ο ΑΠΟΠ εκεί που του αξίζει- Στην Ά κατηγορία απο τη νέα αγωνιστική περίοδο 2017-18

Ο ΑΠΟΠ Πάφου από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2017-18 θα αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα Ανδρών Α’ Κατηγορίας.


 Σύμφωνα με την ΚΟΚ, αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή για το σωματείο της Πάφου στη μεγάλη κατηγορία, από το 2003 που ξεκίνησε το τμήμα καλαθόσφαιρας.

Προστίθεται ότι η οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται στο αναπτυξιακό κομμάτι τα τελευταία χρόνια, έφερε αρκετούς αθλητές από την Πάφο να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο, στελεχώνοντας τις διάφορες Εθνικές Ομάδες της ΚΟΚ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Κατά την φετινή χρονιά ο ΑΠΟΠ θα γιορτάσει τα 65 χρόνια από την ημέρα ίδρυσης του σωματείου, και τα 15 χρόνια του καλαθοσφαιρικού τμήματος, με τον καλύτερο τρόπο, αφού η επαρχία της Πάφου θα αποκτήσει ένα αντιπρόσωπο στην πρώτη κατηγορία.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας Χρίστος Μιχαήλ, μιλώντας στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΚ, «στόχος του ΑΠΟΠ είναι να έχει μία αξιοπρεπή παρουσία στην Α’ Κατηγορία. Θέλουμε να έχουμε όλο τον κόσμο της Πάφου στο πλευρό μας για να μας στηρίξει στο δύσκολο έργο μας».

Από εκεί και πέρα, συνέχισε θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε βάρος στην ακαδημία μας, με σκοπό να την βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο «και φυσικά να μπορέσει η ανδρική ομάδα να έχει μία θετική παρουσία στην Α’ Κατηγορία.

Ο κ. Μιχαήλ είπε ακόμη ότι προπονητής θα είναι ο Αντώνης Δημητρίου, ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πάρα πολλά και στον ΑΠΟΠ αλλά και στην Πάφο, ενώ η ομάδα θα προχωρήσει στην απόκτηση τεσσάρων ξένων και σε 2-3 προσθήκες ποιοτικών κύπριων καλαθοσφαιριστών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΠ Κυριάκος Λετυμπιώτης, ανέφερε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ μεταξύ άλλων πως οι κόποι των τελευταίων ετών, πλέον αποδίδουν καρπούς. «Από το 2003 κτίζουμε αυτή την ομάδα και πλέον ο ΑΠΟΠ έχει μεγαλώσει αρκετά και μπορεί να σταθεί επάξια στην Α’ Κατηγορία» είπε.

Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 12 αγωνιστικά τμήματα, με 280 συνολικά αθλητές, ενώ από την νέα περίοδο θα προστεθεί και ομάδα τροχοκαθίσματος.

«Στόχος μας είναι να κτίσουμε μία ομάδα που ο κυπριακός κορμός της θα αποτελείται από Παφίτες καλαθοσφαιριστές, οι οποίοι θα έχουν πλέον την ευκαιρία να ανεβάσουν το επίπεδο τους και να μπορέσουν να αγωνιστούν με τον ΑΠΟΠ στην Α’ Κατηγορία» ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης και κάλεσε τον κόσμο της Πάφου να αγκαλιάσει την προσπάθεια.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Λούης Δημητρίου, καλωσόρισε την ομάδα του ΑΠΟΠ στην Α’ Κατηγορία. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο ΑΠΟΠ θα αγωνιστεί την νέα περίοδο στην Α’ Κατηγορία. Πρόκειται για μία ομάδα που εδώ και αρκετά χρόνια δουλεύει σε πλήρως επαγγελματικές βάσεις, δημιουργώντας μία υγιή κατάσταση» είπε.

Συμπλήρωσε ότι η άνοδος της στην Α’ Κατηγορία ήταν φυσικό επακόλουθο, καθώς υπάρχουν οι βάσεις, οι ταλαντούχοι καλαθοσφαιριστές και προπονητές και πλέον όλη η πόλη της Πάφου θα μπορεί να καμαρώνει την δική της ομάδα στους «μεγάλους» της κυπριακής καλαθόσφαιρας.

Ο κ. Δημητρίου είπε τέλος ότι το τελευταίο διάστημα η ΚΟΚ έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει όλες τις ομάδες, στο μέτρο του δυνατού, για να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους και να μπορέσουν οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια.

Οι ενέργειες συνεχίζονται φέτος, ώστε πέραν του ΑΠΟΠ, η ΚΟΚ να υποδεχτεί και τουλάχιστον ακόμα μία ομάδα στην Α’ Κατηγορία από την νέα περίοδο, κατέληξε.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ