19.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

ΟΣΥΠΑ: “Μάταιο, οι γονείς να ψάχνουν για απεργοσπάστες” λένε οι οδηγοί

Παρά το γεγονός ότι χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε τους οδηγούς πως με προσωπική του παρέμβαση προς το Υπουργείο τη Δευτέρα θα πρροσπαθήσει να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε ΟΣΥΠΑ και Υπ. Μεταφορών φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως οι Οργανωμένοι Γονείς δεν ικανοποιούνται και ψάχνουν λύση πριν τη Δευτέρα.

Πληροφορίες του PafosPress.com αναφέρουν ότι οι Οργανωμένοι γονείς, μέσω της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης αναζητούν από μόνοι τους λεωφορεία ή minibus για να καλύψουν τη Δευτέρα κάποια μαθητικά δρομολόγια, ζητώντας όμως και την έγκρισή, ή το πράσινο φως αν θέλετε από το Υπουργείο.

Την προσπάθεια αυτή επιβεβαίωσε και κλήθηκε να σχολιάσει να σχολιάσει ο εκπρόσωπος των οδηγών της ΟΣΥΠΑ, Χρίστος Ευαγγέλου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

“Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό, και συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένο, είπε. Αυτοί που δεν μπορούν να αντιληφθούν πως αντί να ψάχνουν απεργοσπάστες πρέπει να ψάξουν οριστικές λύσεις δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες προς την επίλυση του προβλήματος σημείωσε.

Χθες στην επίδοση των αιτημάτων μας προς τον ΠτΔ, ανέφερε, λάβαμε μια διαβεβαίωση που προς το παρόν μας ικανοποιεί, ότι δηλαδή ο ίδιος θα παρέμβει προσωπικά τη Δευτέρα να βοηθήσει τα πράγματα.

Αν οι γονείς θεωρούν ότι μπορεί η εξεύρεση 5-10 λεωφορείων ή minibus να επιλύσει το πρόβλημα τότε ειλικρινά διερωτούμαστε πόσο έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα των πραγμάτων.

Δεν θα αφήσουμε κανένα απεργοσπάστη να σπάσει την απεργία μας, είπε ο κ. Ευαγγέλου, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να αμφισβητήσει το δικαίωμά μας στην απεργία. Προτού πάρουν βεβιασμένες αποφάσεις, οι γονείς ή το Υπουργείο, συμπλήρωσε, καλά θα ήταν να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήματα όπως:

  • απο πιο κονδύλι θα καλυφθούν αυτά τα έξοδα των απεργοσπαστών,
  • γιατί δεν χρησιμοποιούν τα λεφτά αυτά για να καλύψουν μέρος των μισθών μας και
  • γιατί δεν έγιναν τα εμβάσματα για κάλυψη των μισθών Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και 13ου όπως ήταν το λογικό να γίνει

κατέληξε ο κ. Ευαγγέλου”.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ