16.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Ορκίστηκαν οι 1544 νέοι στρατεύσιμοι της 2019 ΕΣΣΟ του ΚΕΝ Πάφου σε ένα κατάμεστο στάδιο

Πίστη στην πατρίδα και υπόσχεση ενώποιον του Θεού και ανθρώπου πως θα διαφυλάξουν την εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ορκίστηκαν χθες το απόγευμα οι 1544 νέοι στρατεύσιμοι της 2019 ΕΣΣΟ του  ΚΕΝ  Πάφου.

Σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης ανέφερε πως με την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου εκπαιδεύσεως οι Νεοσύλλεκτοι έχουν δώσει τα πρώτα δείγματα των σωματικών και ψυχικών προσόντων τους, τα οποία τους καθιστούν ικανούς να φέρουν το εθνόσημο στη στολή και στο μπερέ τους.

Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με πίστη και ελπίδα, καθώς απέδειξαν ότι η νεολαία και συναισθάνεται τις απαιτήσεις των καιρών  και διαπνέεται από φιλοπατρία και δηλώνει το « παρών »  της όπου η πατρίδα τη χρειάζεται

Η ταχύτητα σκοτώνει

Με το χαμηλό ποσοστό  φυγοστρατίας είπε ο Υπουργός της τάξης του 2,96% , το οποίο όπως ανέφερε, αποτελεί ένα από τα χαμηλότερα στην ιστορία της Ε.Φ. οι Νεοσύλλεκτοι στέλνουν το ηχηρό μήνυμα πίστης  και αφοσίωσης προς το καθήκον.

Παράλληλα  συνέχισε ο κ. Αγγελίδης απευθυνόμενους στους Νεοσύλλεκτους « μας δίνεται τη δύναμη και ταυτόχρονα την υποχρέωση, ώστε να εφαρμόζουμε ριζικές αλλαγές σε θέματα που χρονολογούνται».

Πρόσθεσε ακόμη, πως το νέο πρωτόκολλο συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας με τον ΚΟΑ, μετά και την ψήφιση του νόμου από την Βουλή,  που προβλέπει πως όσοι αθλητές κρίθηκαν, 15, λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας, δεν θα δικαιούνται δελτίο υγείας , θέτει πραγματικά σε νέα βάση το χειρισμό των στρατεύσιμων αθλητών.

 Ο κ. Αγγελιδης κάλεσε τους Νεοσύλλεκτους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και ενδιαφέρον την στρατιωτική τους θητεία, με στόχο να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη στρατιωτική και επιχειρησιακή τους εκπαίδευση.

Η οικογένεια των ενόπλων δυνάμεων της χώρας σημείωσε, στην οποία από σήμερα ανήκουν και αυτοί, αποτελεί πηγή όπου αντλούμε τη δύναμη να συνεχίσουμε ανέφερε, το δύσκολο διπλωματικό αγώνα που διεξάγουμε ως ΚΔ σε όλα τα επίπεδα, τη συγκεκριμένη περίοδο όπου η Τουρκία με τις προκλητικές της ενέργειες παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης κλαι των Χωρικών μας Υδάτων παγώνοντας ταυτόχρονα και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του κυπριακού.

Κλείνοντας ο Υπουργός Άμυνας συνεχάρει όλους τους οπλίτες της 2019 ΕΣΣΟ καθώς επίσης και τις διοικήσεων των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων , για την άρτια διοργάνωση της σημερινής τελετής ορκωμοσίας, αλλά και για την όλη προσπάθεια που καταβλήθηκε, τόσο για τη διαμονή και για την εκπαίδευση όσο και την ομαλή προσαρμογή των νεοσύλλεκτων χωρίς να αντιμετωπιστούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Εξάλλου στην ημερήσια διαταγή του  Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος   Ηλίας Λεοντάρης που ανέγνωσε ο Διοικητής αντισυνταγματάρχης πεζικού Κυριάκος Κυριάκου ανέφερε  πως η στρατιωτική θητεία αποτελεί υποχρέωση που απορρέει από το Σύνταγμα αλλά θα πρέπει πρωτίστως να θεωρείται ως ένα δικαίωμα και ύψιστη τιμή , καθώς δίδεται η δυνατότητα στον πολίτη μιας χώρας να υπερασπισθεί  και να διασφαλίσει τα ύψιστα αγαθά του ανθρώπου την ελευθερία και τη Δημοκρατία .

Ο κ. Λεοντάρης κάλεσε τους Νεοσύλλεκτους που σήμερα ορκίστηκαν στην πατρίδα να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο της θητείας τους, αποφεύγοντας τη χρήση του αλκοόλ και των ναρκωτικών ή τοξικών ουσιών και τούτο, όπως εξήγησε, γιατί ο δρόμος αυτός δεν έχει επιστροφή.

Κάλεσε επίσης τους εθνοφρουρούς να είναι αισιόδοξοι και να βλέπουν ευκαιρίες σε κάθε δυσκολία.

Από σήμερα σημείωσε, « θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εντάσσεστε στην Στρατιωτική Οικογένεια της Ε.Φ. και πως το έργο πουθα αναλάβουν είναι σημαντικό και απαιτεί υψηλό φρόνημα, αφοσίωση στο καθήκον και πίστη στην αποστολή.

Στόχος και σκοπός μας συνέχισε, είναι να παρέχουμε μια άρτια εκπαίδευση στο πλαίσιο των Νόμων και των Κανονισμών και με βάση τις αρχές της ανθρωποκεντρικής και χρηστής Διοίκησης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ