16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το βορειοδυτικό παραλιακό μέτωπο της Πάφου

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, σε δηλώσεις του στην Πάφο, ανέφερε πως έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για το βορειοδυτικό παραλιακό μέτωπο στην Πάφο και έχει υποβληθεί η περιβαλλοντική μελέτη για να γίνει ο πρώτος κυματοθραύστης μπροστά από το ξενοδοχείο Venus.

O κ. Δημητριάδης είπε ακόμα πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι “ιδιαίτερα βασανισμένη” αφού σημειώνονται κάθε χρόνο πνιγμοί και ευχήθηκε σύντομα να προκηρυχθεί το έργο, δηλώνοντας πως ο συγκεκριμένος κυματοθραύστης είναι ο τελευταίος από μια σειρά κυματοθραυστών που έχει ξεκινήσει να κατασκευάζει το Υπουργείο σε όλη την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένης και της Πάφου (έξι στο Λατσί και έξι στη Γεροσκήπου).

Προχωρούν, σημείωσε, οι μελέτες για την υπόλοιπη ακτογραμμή της Πάφου, προσθέτοντας ότι ένα έργο που χρειάζεται η πόλη είναι η βελτίωση των παραλιών τη στιγμή που η Πάφος αποτελεί έναν από τους τουριστικούς προορισμούς.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το έργο στην παραλία του ξενοδοχείου Venus, εξήγησε ο κ. Δημητριάδης, δεν αφορά έναν απλό κυματοθραύστη. Αναμένεται δε να περατωθεί σε περισσότερο από ένα χρόνο, ελπίζοντας να είναι ωστόσο έτοιμο το 2018.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ