16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Ολοκληρώθηκαν τα ‘Ευαγόρεια 2020

Mε την εναπόθεση λουλουδιών αγάπης και εκτίμησης στον ανδριάντα του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ολοκληρώθηκαν χτες τα μεσάνυχτα οι εκδηλώσεις των “Ευαγορείων 2020”, με αφορμή τα 63 χρόνια από τον θάνατο του Παλληκαρίδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ώρα απαγχονισμού του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη, συναγωνιστές, συμμαθητές, φίλοι και εκτιμητές της θυσίας του, εναπόθεσαν τα λουλούδια της αγάπης και της εκτίμησης τους στον ανδριάντα του ήρωα.

Τα Ευαγόρεια που ξεκίνησαν την Παρασκευή 6 Μαρτίου και ολοκληρώθηκαν χτες τα μεσάνυχτα με επιτυχία, περιλάμβαναν σχολικές ημερίδες με θέμα τον ήρωα, ποιητή, μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη, φιλολογικό και θρησκευτικό μνημόσυνο με ομιλητές τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή και τους Πρυτάνεις, τον Πρύτανη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Σωκράτη Κάτσικα, και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου , Καθηγητή Παντελή Σκλιά .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης τραγούδια από τις χορωδίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευαγόρας Παλληκαρίδης, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ζαχαρία Ευαγγέλου, και την παιδική χορωδία “Camerton”του Κυπρο- Ρωσσικού Συνδέσμου Πάφου και θεατρικό δρώμενο από μαθητές του Λυκείου Αγ. Χαραλάμπους Έμπας ” Προσκλητήριο Απαγχονισθέντων¨”.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ