21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Ολοκληρώθηκαν οι σωστικές εργασίες στο αγρόκτημα Γερμανίνας σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου

Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός και η εκτέλεση σωστικών μέτρων για αντιμετώπιση των φαινομένων φθοράς και κατάρρευσης που παρατηρούνται στο αγρόκτημα Γερμανίνας στην Γεροσκήπου, κόστους 110 χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως ολοκληρώθηκε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την αξιοποίηση του αγροκτήματος της Γερμανίνας ώστε να γίνει ένας δυναμικός, σύγχρονος, βιώσιμος, πολυ- λειτουργικός πολιτιστικός πόλος έλξης τοπικής και υπερτοπικής σημασίας.

Πρόσθεσε πως αναμένεται η εξεύρεση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων για να προχωρήσει η συμπλήρωση των κατασκευαστικών σχεδίων, έτσι ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητας, όπως είπε, διεκδίκησης χρηματοδότησης του έργου από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως θα πρέπει να εξευρεθεί το απαραίτητο κονδύλι, ώστε να μπορούν να γίνουν τα απαιτούμενα έργα στη Γερμανίνα. Το κόστος του έργου, σημείωσε, ανέρχεται περίπου στα 7 εκ. ευρώ και αν το Κράτος δεν συμβάλει τότε δεν μπορεί να γίνει οτιδήποτε.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου το έργο ήταν υπό την ευθύνη του ΚΟΤ. Στη συνέχεια παραδόθηκε στον Δήμο ο οποίος δαπάνησε αρχικά 215 χιλιάδες ευρώ για σχεδιασμούς και στη συνέχεια άλλες 110 χιλιάδες για τις σωστικές εργασίες στην Γερμανίνα.

“Ο Δήμος έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει”, κατέληξε ο κ. Παυλίδης .

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ