17.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Οι κολυμβητές Πάφου φωνάζουν γιατί οι παραλίες να μην έχουν ναυαγοσώστη από νωρίς το πρωί…

Την έντονη αντίδραση των κολυμβητών και όχι μόνο, προκαλεί το γεγονός ότι οι παραλίες λουομένων στην επαρχία της Πάφου εξακολουθούν να επανδρώνονται με ναυαγοσώστες μετά τις 11 το πρωί, γεγονός που αφήνει τους λουόμενους, για πολλές ώρες ουσιαστικά “απροστάτευτους”.


Παρά τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες που έγιναν στην πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, με τους επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων, την Επιτροπή παραλιών και την Έπαρχο, ότι από την 1η Ιουνίου οι δυο πολυσύχναστες παραλίες Δημοτικά Μπάνια και ΣΟΔΑΠ, θα είχαν ναυαγοσωστική κάλυψη από από τις 6 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα , η παραλία των Δημοτικών Μπάνιων και από τις 7 το πρωί, μέχρι τις 7 το απόγευμα παραλία του ΣΟΔΑΠ, όπως καταγγέλουν οι οργανωμένοι κολυμβητές κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Με γραπτή παρέμβασή του ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης τονίζει ότι, παρόλες τις υποσχέσεις και παρά το γεγονός ότι όλες οι παραλίες της Πάφου σφύζουν από κόσμο από πολύ νωρίς το πρωί, εντούτοις ήταν όλα “έπεα πτερόεντα”, αφού οι ναυαγοσώστες εξακολουθούν να πιάνουν δουλειά από τις 11.00 π.μ. μέχρι τις 5.30, με μισή ώρα παράταση την Παρασκευή και το Σαββατοκυρίακο…!

Η ταχύτητα σκοτώνει

Και συνεχίζει ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης: “Ως οργανωμένοι κολυμβητές, δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, όμως εάν δεν αλλάξει γρήγορα το ωράριο δεν θα αργήσει η μέρα που θα έρθει και αυτό που όλοι απευχόμαστε. Γιαυτό εδώ και τώρα ζητούμε ναυαγοσώστες από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου…! Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να δεχθούμε να χάσουμε ούτε και μια ανθρώπινη ζωή επειδή κάποιοι δεν λένε να αντιληφθούν αυτή την αναγκαιότητα να υπάρχουν στελεχωμένες οι παραλίες με ναυαγοσώστες από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου. Έστω και τώρα ας ευαισθητοποιηθούν άπαντες, αφού για μας οι απανωτές διασώσεις των τελευταίων ημερών , σε όλη την ακτογραμμή της επαρχίας Πάφου , ηχούν στα αυτά μας ως προειδοποιητικά καμπανάκια. Προειδοποιούμε ότι δεν αποκλείουμε και κινητοποιήσεις και θα ταχθούμε πλάι στους Ναυαγοσώστες μας, οι οποίοι είναι έτοιμοι να κατέβουν σε απεργίες…!Ας ακολουθήσουν οι αρμόδιοι το παράδειγμα του Δήμου Λεμεσού, που αξιολογώντας σωστά την σοβαρότητα της κατάστασης όχι μόνο ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα έξοδα για ναυαγοσωστική κάλυψη από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ αλλά προσέλαβε και επιπλέον ναυαγοσώστες, για να βγαίνουν οι βάρδιες…!

Για να καταλήξει ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης: ” Θέλω να επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι η ανθρώπινη ζωή δεν εξαγοράζεται και έστω και τώρα, οι εμπλεκόμενοι,ας αναλάβουν τις ευθύνες τους ..Πιστεύω λύση μπορεί να βρεθεί, εάν υπάρξει καλή θέληση και είναι κρίμα να μην πάρουμε όλοι τα μέτρα μας πριν να είναι αργά και να έχουμε κάποιο άσχημο περιστατικό….Μπορεί και ο Δήμος Πάφου να κάνει οικονομική περισυλλογή κάπου άλλου και όχι εκεί που από τις παραλίες εισπράττει χιλιάδες ευρώ και ανά πάσα στιγμή μπορεί να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή…!”.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ