24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Οι γυναίκες βλέπουν περισσότερους εφιάλτες απ’ ότι οι άντρες!

Οι γυναίκες βλέπουν περισσότερους εφιάλτες απ’ ό,τι οι άνδρες, με συχνότερο όλων ότι ο ερωτικός σύντροφός τους τις απατά, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική δημοσκόπηση.

Άλλα προβλήματα που συχνά γεμίζουν τρόμο τα όνειρα των γυναικών είναι οι αράχνες, το ότι κάποιος τις κυνηγάει για να τους κάνει κακό και η… απώλεια των δοντιών τους.

Αντιθέτως οι άνδρες βλέπουν συχνότερα ότι πετάνε, ότι συναντιούνται με ωραίες άγνωστες γυναίκες ή ότι βρίσκουν λεφτά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Και στα δύο φύλα, πάντως, τα συχνότερα όνειρα είναι η πτώση από ύψος και το σεξ με κάποιο άτομο που δεν θα έπρεπε.

Επιπλέον, σε άνδρες και γυναίκες το 51% βλέπουν ότι κάποιος τους κυνηγάει, το 38% ότι επιστρέφουν στο σχολείο και το 34% ότι δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένοι για ένα τεστ ή σημαντικό γεγονός (π.χ. ένα μήτινγκ) – με τις γυναίκες να βλέπουν συχνότερα και τα τρία αυτά όνειρα.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε σε 2.000 ενήλικες για λογαριασμό της εταιρείας στρωμάτων Amerisleep, έδειξε ακόμα ότι παρότι και οι άνδρες βλέπουν μερικές φορές εφιάλτες, είναι πολύ συνηθέστερα σε αυτούς τα χαρούμενα, αισιόδοξα όνειρα.

«Οι εφιάλτες προέρχονται από το άγχος και το γεγονός ότι οι γυναίκες είναι πιο αγχώδεις και πιο ευάλωτες στην ανάπτυξη αγχωδών διαταραχών απ’ όσο οι άνδρες ενδεχομένως εξηγεί γιατί βλέπουν και περισσότερους εφιάλτες», σχολίασε η δρ Άνν Κάτλερ, ψυχαναλύτρια στη Νέα Υόρκη.

Όσον αφορά τέλος το πόσο συχνά θυμόμαστε τα όνειρα που βλέπουμε, το 24% των γυναικών και το 14% των ανδρών δήλωσαν ότι τα θυμούνται σχεδόν κάθε βράδυ.

Πηγή: SigmaLive

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ