21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Οδός Παπαφλέσσα Γεροσκήπου: Η οδός των τρωκτικών…

Άμεσα πρέπει να κινητοποιηθεί ο Δήμος και οι υγειονομικές υπηρεσίες και να απαλλάξουν από τις ποντίκες και τα άλλα τρωκτικά την οδό αυτή.

Μια οδό που παλιά έσφιζε από ζωή, που παλιά και «βελόνα να έριχνες δεν θα έπεφτε κάτω». Σιγά – σιγά όμως οι άνθρωποι πού ζούσαν και διέμεναν εκεί και που καθάριζαν την οδό αυτή έφυγαν από την ζωή και στις οικίες τους δεν μένει πια κανένας. Το αποτέλεσμα είναι πως πλέον έχουν γίνει χαλαμάντουρα τα σπίτια αυτά, ερήμωσαν και έγιναν αποικίες ποντικών, τρωκτικών και φιδιών τα οποία μπαίνουν και στα ελάχιστα κατοικημένα σπίτια αναστατώνοντας τους κατοίκους της οδού.

Άμεσα πρέπει να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι και είμαι σίγουρη ότι γνωρίζουν πως έχουν δικαίωμα να μπουν μέσα και να καθαρίσουν και ο νόμος δεν θα είναι απαγορευτικός. Αφού ήδη το πράττουν στα χωράφια που μέσα έχουν πεταγμένα αυτοκίνητα ή λοιπά σκουπίδια και εφόσον δεν ενδιαφερονται οι ιδιοκτήτες τους να τα καθαρίσουν καθαρίζουν οι αρχές και μετά απλά χρεώνουν υπηρεσίες καθαρίσματος και πληρώνονται.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Και σε αυτή την περίπτωση το ίδιο πρέπει να γινει, εφόσον οι κληρονόμοι των περιουσιών αυτών δεν κόπτονται οι υπόλοιποι έχουν κάθε δικαίωμα να ζουν σε μια καθαρή γειτονιά, και τους το χρωστάει και η πολιτεία άλλωστε αφού και σαν φορολογούμενοι πολίτες έχουν όλο το δικαίωμα να ζουν σε μια καθαρή πόλη, σε μια καθαρή πατρίδα.

Αναμένεται σύντομη δράση από του αρμόδιους προς εξάλειψη των τρωκτικών και των ερπετών!! Όπως ενημερωθήκαμε σε σπίτια (από αυτά που κατοικούνται) και που είναι ξύλινα και όχι αλουμινένια τα γύρω – γύρω (κορνίζες) των παραθύρων τους οι ποντίκες τα έχουν τρυπήσει και μπαίνουν μέσα στα σπίτια από εκεί.

Κάποιοι από τους κατοίκους της οδού εκει που υποφέρουν με όλη αυτή την κατάσταση, έχουν φέρει μαστόρους να δουν πως θα επιδιορθώσουν την όλη ζημιά. Αν είναι δυνατόν όμως στην Κύπρο του 2017, στην Πάφο την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης να έχουμε τέτοια φαινόμενα και να μην αντιδρά καθολου κάποιος ούτε από το κράτος αλλά ούτε και από τον Δήμο Γεροσκήπου, ο οποίος είναι ενήμερος για το πρόβλημα αυτό!!

Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα και δραστικά, για αποτελέσματα που θα δικαιώνουν τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι δεν φταίνε και σε τίποτε αλλά ήδη είναι εγκλωβισμένοι από λόχους τρωκτικών!!

Ας πιάσουν δουλειά με το «καλημέρα σας» γιατί δεν είναι κάτι που μπορεί να υπομένει και να περιμένει να περάσει από γραφειοκρατεία!!

της Μαρίας Μασούρα

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ