21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Οδηγός παρασύρθηκε απ’ ορμητικά νερά – Τώρα η επιχείρηση διάσωσης

Σωρηδόν προβλήματα από την κακοκαιρία ανά το παγκύπριο.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σ’ εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης του, από τα ορμητικά νερά, στην περιοχή μεταξύ Άλασσας – Λόφου.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες πάντως,  ο άνδρας εντοπίστηκε και είναι καλά. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στο όχημα επιβαίνουν συνολικά δύο άτομα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με τις πρώτες αστυνομικές πληροφορίες, τα δυο πρόσωπα φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους και να επικοινωνούν μέσω κινητού τηλεφώνου με τις αρχές, ενώ γίνονται προσπάθειες διάσωσης τους, με τη βοήθεια και του ελικοπτέρου “Ακρίτας” της Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχει η Αστυνομία, η Πυροσβεστική ενώ επιστρατεύθηκε κι ελικόπτερο.

«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου με αφορμή το τέταρτο περιστατικό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει σήμερα για τη διάσωση ατόμων που παρασύρθηκαν από ποταμούς ενώ αυτοί προσπάθησαν με τα οχήματα τους  να τους διασχίσουν  απευθύνει έκκληση για πολλοστή φόρα προς το κοινό να είναι αποφεύγει παρόμοιες ενέργειες που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή τους. Η υπερχείλιση ποταμών η οποία παρατηρείται σε όλες τις Επαρχίες αποτελεί γενικά κίνδυνο και δεν θα πρέπει να προσεγγίζονται είτε ως πεζοί είτε με οχήματα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ευρίσκεται σε ετοιμότητα ανταπόκρισης για παροχή βοήθειας προς το κοινό τόσο σε Επαρχιακό επίπεδο όσο και με την ειδική ομάδα διάσωσης από χείμαρρους της ΕΜΑΚ».

Η υπερχείλιση ποταμών που παρατηρείται σε όλες τις Επαρχίες αποτελεί γενικά κίνδυνο και δεν θα πρέπει να προσεγγίζονται, είτε με οχήματα, είτε με τα πόδια, προσθέτει σχετική ανακοίνωση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ