21.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΛΑΤΣΙ: “Καμία παρανομία, ας έρθουν να μετρήσουν τα πάντα” λένε οι ιδιοκτήτες

Μεγάλο μπέρδεμα επικρατεί με την ανάπτυξη ξενοδοχειακής μονάδας στο Λατσί για την οποία η εταιρεία που την ανεγείρει κατηγορείται ότι δεν ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες με αποτέλεσμα να κτιστούν περισσότεροι όροφοι από τους εγκριμένους.    

Ο Λούης Αναξαγόρας, εκ των μετόχων της κοινοπραξίας που κτίζει το ξενοδοχείο μιλώντας στο PafosPress.com, περνάει στην αντεπίθεση και απορρίπτει κατηγορηματικά τις καταγγελίες κάνοντας λόγο για σκοπιμότητες και παρεμβάσεις που στόχο έχουν να δημιουργηθούν προβλήματα στην ανάπτυξη για ευνόητους λόγους.

Ο  κ. Αναξαγόρας σχολιάζοντας την αύξηση του συντελεστή δόμησης είπε πως είναι γνωστό ότι αυτή προέκυψε λόγω της αλλαγής της πολεοδομικής ζώνης από αγροτική περιοχή και αναδασμό σε τουριστική.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μιλώντας για πρώτη φορά έκανε λόγο για παρεμβάσεις και σκοπιμότητες αφού, όπως είπε, είναι περίεργο που η τροποποιητική άδεια που η εταιρεία κατέθεσε απορρίφθηκε μόλις μέσα σε δυο ημέρες, χρόνο ρεκόρ, όπως υποστήριξε.  Δεν έχουμε παραβιάσει κανένα συντελεστή, πρόσθεσε, ούτε σε υψόμετρο από το σημείο μηδέν, ούτε σε ύψος”.

Ανοίγοντας τα χαρτιά του υποστήριξε ότι: 

· Η αλλαγή στο αξιοποιήσιμο εμβαδόν από 3.900 τμ σε 7.300 τμ μας έδωσε τη δυνατότητα να διαφοροποιήσουμε την αίτησή μας   
· Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε υπερβεί το εγκεκριμένο υψόμετρο που καθορίζεται από την Πολεοδομία στην τοπογραφική μελέτη   
· Το υψόμετρο, από το σημείο μηδέν, βρίσκεται όπως πρέπει στα 34.60 μέτρα και αυτό είναι επιβεβαιωμένο από τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς  
· Ο αριθμός των ορόφων και το ύψος του ξενοδοχείου είναι όπως τα σχέδια μας καθορίζουν 

Ο κ. Αναξαγόρας υποστήριξε τέλος ότι ο 5ος όροφος για τον οποίο έχει προκληθεί όλος ο θόρυβος θα είναι ημιβυθισμένος όπως ακριβώς καταγράφεται στα εγκεκριμένα σχέδια κααι κακώς κάποιοι βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα.

Ταυτόχρονα κάλεσε τη Διευθύντρια της Πολεοδομίας αλλά και τους τοπογράφους του Τμήματος να επισκεφθούν επί τόπου, ακόμη και αύριο αν χρειαστεί, το χώρο για να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες μετρήσεις.

Απο πλευράς των αρμόδιων τμημάτων χθες όλοι απέφυγαν να τοποτετηθούν επι του θέματος.

Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς, Γιώτης Παπαχριστοφή σχολιάζοντας τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ανέφερε πως «ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς είναι υπέρ της ανάπτυξης σε μια περιοχή που ομολογουμένως τη στερήθηκε για χρόνια.  Την ίδια στιγμή είμαστε ξεκάθαροι ότι αυτή πρέπει να γίνεται σε πλαίσια νομιμότητας και σεβόμενη την κείμενη νομοθεσία».

Να σημειωθεί ότι η Πολεοδομία, σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας, ζήτησε προφορικά και μέσω τηλεφώνου, προς το παρόν, από την ιδιοκτήτρια εταιρεία να ενημερώσει γραπτώς για το ποιες είναι οι διαφοροποιήσεις στις οποίες θα προχωρήσει επί της οικοδομής.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ