19.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Ξεκινούν στην Πάφο οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου και την 1η Απριλίου

Με κάθε λαμπρότητα ο Δήμος Πάφου τιμά τις επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955.



Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται υπό την ομπρέλα της Συντονιστικής Επιτροπής Εορτασμού Εθνικών Επετείων στην Πάφο, ξεκινούν από σήμερα, και περιλαμβάνουν στέψη μνημείων από μαθητές, σωματεία και οργανώσεις, και ενδοσχολικούς εορτασμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου.

Στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται ο τόπος μας και ολόκληρο το έθνος, η στροφή όλων σ’ ένα ταξίδι μνήμης είναι υπό τις περιστάσεις υπέρτατο χρέος και καθήκον, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Πάφου, προσθέτοντας πως η τοπική αρχή διοργανώνει και φέτος πανδημοτική εορταστική εκδήλωση για την ιστορική εθνεγερσία, στις 7.00 το βράδυ, στο Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου και καλεί τους πολίτες της Πάφου να δώσουν μαζικά το παρών τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον Διευθυντή Σύνταξης της τηλεοπτικής εκπομπής “Μηχανή του Χρόνου” και εκδότη της ιστοσελίδας Μηχανή του Χρόνου – Κύπρος Χρίστο Βασιλόπουλο , με θέμα: “Η Πατρίς Αγνωμονούσα – Οι Αδικημένοι Ήρωες του 1821”, χαιρετισμό από το Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη  χορωδία του Μουσικού Ομίλου  Πάφου, την Παιδική Χορωδία του Δήμου Πάφου και το  Χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτισμικού Λαογραφικού Εργαστηρίου Κονιών.

Εξάλλου, το Σάββατο 25η Μαρτίου οι επίσημοι εορτασμοί θα συνεχιστούν με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Αγωνιστών στον Αγώνα του 1821, την παρέλαση παλαιών πολεμιστών, μαθητών/τριών των εκπαιδευτηρίων της Πάφου, τμημάτων της Εθνικής Φρουράς και εκπροσώπων σωματείων και οργανώσεων, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου.

Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, από ειδική εξέδρα στην είσοδο του Λυκείου Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου (επί της Λεωφ. Γεωργίου Γρίβα Διγενή).

Το βράδυ της ίδιας ημέρας (6.30 – 8.00 μ.μ.), θα δοθεί δεξίωση προς τιμή των αγωνιστών της εθνεγερσίας και της ΕΟΚΑ 1955 – 1959, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου. Τη δεξίωση οργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις, η Εθνική Φρουρά και ο Δήμος Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ