25.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Ξέρετε ποιός φυλάει τα αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας

Την πλήρη στελέχωση όλων των σημείων ελέγχου επιβατών, χειραποσκευών, παραδιδόμενων αποσκευών και πυλών οχημάτων στο αεροδρόμιο Πάφου ανέλαβε εξολοκλήρου η ICTS, ενώ τις ίδιες υπηρεσίες αναμένεται να αναλάβει εντός Σεπτεμβρίου και στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σε απάντηση του υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριου Δημητριάδη στη Βουλή, τονίστηκε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη Συνεδρία του ημερ. 14.12.2015 αποφάσισε όπως αναθέσει σταδιακά στη διαχειρίστρια εταιρεία των Αερολιμένων, Hermes Airports και/ή στους υπεργολάβους της, δηλ. σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, αρμοδιότητες που προκύπτουν από τους κανονισμούς για την Ασφάλεια Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, η Hermes Airports, μέσω διαγωνισμού προσφορών, ανέθεσε τον έλεγχο ασφαλείας στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας ICTS, η οποία ήδη ανέλαβε σε μεταβατικό στάδιο τα σχετικά καθήκοντα, μαζί με την Αστυνομία Κύπρου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η εν λόγω εταιρεία αναμένεται να αναλάβει εξολοκλήρου την πλήρη στελέχωση όλων των σημείων ελέγχου επιβατών, χειραποσκευών, παραδιδόμενων αποσκευών και πυλών οχημάτων, εντός Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ έχει αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα από τον Αύγουστο στο αεροδρόμιο Πάφου.

Την ίδια στιγμή, ο Μάριος Δημητριάδης ανέφερε ότι το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ), ως η αρμόδια αρχή για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας, «είχε ενεργό ρόλο στην όλη διαδικασία διαγωνισμού προσφορών και ανάθεσης, αφού από την αρχή είχε θέσει, μεταξύ άλλων, προϋποθέσεις σχετικά με την πείρα των εταιρειών σε θέματα αεροπορικής ασφάλειας, όπως επίσης και σε θέματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης του προσωπικού της αναδόχου εταιρείας, στην προκειμένη περίπτωση της ICTS».

Σημειώνεται τέλος ότι, το ΤΠΑ αρμοδίως έχει διαρκή παρουσία στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, αφού εκεί εδρεύουν οι αντίστοιχες Διευθύνσεις Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας, οι οποίες σημειωτέον, έχουν την ευθύνη για την εφαρμογή των προγραμμάτων ασφάλειας των αερολιμένων της χώρας μας. Πέραν τούτου, αναφέρει ο κ. Δημητριάδης «το ΤΠΑ, μέσω της Υπηρεσίας Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας, έχει την ευθύνη εποπτείας τόσο των Διευθύνσεων Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας στα δύο αεροδρόμια, όσο και των φορέων που εφαρμόζουν τα μέτρα ασφάλειας, με σκοπό τη διασφάλιση της ορθής, ομοιόμορφης και συνεχούς εφαρμογής των Ευρωπαϊκών και Εθνικών Κανονισμών Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας».

Πηγή: inbusinessnews.com
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ