24.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΝΤΡΟΠΗ: Πιάσαμε πάτο ή ακόμη; Βανδαλισμοί στην Προτομή του Κωστή Παλαμά στην Πάφο (pic)

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η εικόνα του βανδαλισμού της προτομής του Κωστή Παλαμά στην Δυτική πλευρά του Δημόσιου Κήπου στην Πάφο.

Η προτομή του Παλαμά η οποία έτυχε βανδαλισμών και στον παρελθόν από ανεγκέφαλους καλύφθηκε απόψε από ένα χάρτινο κασόνι και από αφρό που χρησιμοποιείται για οικοδομική χρήση.

Η εικόνα προκαλεί θλίψη αφού είναι από μόνη της αρκετή για να προβληματίσει κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο. Ο Παλαμάς πρόσφερε τόσα στον Ελληνισμό και την Ανθρωπότητα, αποτελεί ακόμη και στις μέρες μας φωτεινό σηματοδότη για πολλούς ανθρώπους και διερωτάται ο καθένας μας σε τι μπορεί να έφταιξε η προτομή του και ποια είναι αυτά τα μυαλά που μπόρεσαν να συλλάβουν και να εκτελέσουν μια τόσο αποτρόπαια πράξη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τη φωτογραφία ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ο γνωστός συμπολίτης μας αρχιτέκτονας, Κώστας Κουτσοφτίδης, με το σχόλιο: “Ο πολιτισμός μας…..”

Όπως ήταν φυσικό η ανάρτηση της φωτογραφίας προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από τον κόσμο και κυρίως τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών, του Πολιτισμού και της δημιουργίας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ