21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Ντέτσερ: Θα θυμάμαι το 2017 ως μια χρονιά που οι άνθρωποι της Πάφου είδαν την πόλη τους και τις ζωές τους αλλιώς 

Την εκτίμηση ότι όλοι επιθυμούν την εξέλιξη του Πάφος 2017 για την πόλη της Πάφου μετά το κλείσιμο της αυλαίας, εξέφρασε η Διευθύντρια του καλλιτεχνικού προγράμματος του Οργανισμού Γεωργία Ντέτσερ.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Ντέτσερ είπε πως  “όλοι βλέπουν την ανάγκη μιας συνέχειας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η συνέχεια θα είναι ο Οργανισμός Πάφος 2017 όπως τον ξέρουμε”, προσθέτοντας πως αυτός είχε μια συγκεκριμένη αποστολή την οποία και ολοκλήρωσε.

Μπορεί όμως συνέχισε,  να είναι μέρος αυτού ή ακόμα και να είναι μόνο μέρος της τεχνογνωσίας του, ή των συνδέσμων και δικτύων  που δημιούργησε.

Η ταχύτητα σκοτώνει

H κ. Ντέτσερ εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι σύντομα θα έχουν παρθεί οι απαραίτητες αποφάσεις ώστε η δυναμική που αναπτύχθηκε να μην διακοπεί.

Ερωτηθείσα τι θα ήθελε να αφήσει  ως υστεροφημία για το Πάφος 2017  είπε “Θα ήθελα να θυμούνται τη χρονιά του 2017 ως μια χρονιά ορόσημο, ως μια χρονιά που  οι άνθρωποι της  Πάφου είδαν την πόλη τους και  τις ζωές τους αλλιώς.  Να θυμούνται το Πάφος 2017 ως την κινητήρια δύναμη για πολλές και διαφορετικές δράσεις, μεγαλύτερη εξωστρέφεια, ενεργοποίηση  και συμμετοχή των πολιτών της”  .

Επεσήμανε μάλιστα πως θα της άρεσε να  εγγραφεί στην μνήμη των ανθρώπων ο καταλυτικός ρόλος του Πάφος 2017  για τα όσα συνέβησαν τη χρονιά  της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Εξέφρασε δε την βεβαιότητα, ότι τα επόμενα χρόνια η Πάφος και οι δημιουργικές της δυνάμεις  θ΄ αντλούν από τις ενέργειες και τα δίκτυα που έχουν δημιουργηθεί κατά τη χρονιά αυτή και τα μακροπρόθεσμα οφέλη της διοργάνωσης θα είναι για πολύ καιρό ακόμα ορατά.

Σε σχέση με το πως εκτιμά την  προδιαγραφόμενη πολιτιστική εξέλιξη της Πάφου η κ. Ντέτσερ είπε πολύ θετικά σημειώνοντας “ Αναλογισθείτε μόνο σε πόσο καλύτερη θέση είναι η Πάφος σήμερα με τις υποδομές της, σε σχέση με λίγα χρόνια πριν”.

Αυτές οι υποδομές,  οι οποίες είναι εν μέρει μοναδικές, σε συνδυασμό με τις  σαφώς πιο ενισχυμένες  δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, οι εμπειρίες, η τεχνογνωσία  και τα δίκτυα, όλα αυτά συνιστούν σημείωσε, τίς  σημερινές πολύ καλύτερες προϋποθέσεις για   πολιτιστική και όχι μόνο ανάπτυξη.

Ερωτηθείσα για τα σχέδια της μετά το Πάφος 2018 η Διευθύντρια του καλλιτεχνικού προγράμματος του Οργανισμού ανέφερε πως επιστρέφει στο Ριάλτο, χωρίς όμως η επιστροφή της αυτή  να ήταν προγραμματισμένη η δρομολογημένη.

“Οι συγκυρίες το έφεραν έτσι και είμαι ευγνώμων για αυτό,   να επιστρέψω στο οικείο περιβάλλον του Ριάλτο” είπε, , ελπίζοντας ωστόσο, όπως ανέφερε,  να μπορέσει να το μπολιάσει με τις καινούριες της εμπειρίες μέσα από τη μεγάλη διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Ερωτηθείσα ποια θα χαρακτήριζε τη μεγαλύτερη πολιτιστική στιγμή που έζησε  στο Πάφος 2017 η κ. Ντέτσερ είπε πως η έναρξη της χρονιάς ήταν για  την ίδια  όπως και για πολλούς από την ομάδα του Πάφος 2017 η καθοριστική  στιγμή.

Κορυφαία  στιγμή ωστόσο χαρακτήρισε το Κονσέρτο της Ευρώπης από την Φιλαρμονική του Βερολίνου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ