19.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ ΠΑΦΟΥ: Βάζουν τους νεκρούς σε ψυγείο-κοντέινερ λόγω… ανακαίνισης [φωτογραφίες]

Πρόβλημα φαίνεται να έχει δημιουργηθεί στο Νεκροτομείο του Νοσοκομείου Πάφου λόγω ανακαίνισης του Νεκροτομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, έξω από το Τμήμα του Νεκροτομείου έχει μεταφερθεί ένα ψυγείο σε στυλ κοντέινερ για την τοποθέτηση των νεκρών, ωστόσο οι νεκροτομές δεν μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες να διενεργηθούν στο συγκεκριμένο χώρο και επειδή πρέπει να γίνουν νεκροτομές επιβάλλεται η μεταφορά τους στο Νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου Σπύρος Γεωργίου απουσιάζει από το Νοσοκομείο με άδεια ενώ η ιατρός που τον αντικαθιστά δεν έχει εξεύρει λύση για τη μεταφορά των νεκρών επί του παρόντος αφού για τη μεταφορά τους επιβάλλεται να χρησιμοποιηθεί ειδικό μεταφορικό μέσο με οδηγό.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το πρόβλημα προέκυψε σήμερα όταν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου επισκέφτηκε μέλος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου για να ζητήσει να μεταφερθεί νεκρός στο Νοσοκομείο Λεμεσού για νεκροτομή.

Η αντικαταστάτρια του Διευθυντή του Νοσοκομείου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ζήτησε από το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών να γίνει η μεταφορά του νεκρού μέσω ασθενοφόρου.

Ερωτηθείσα σχετικά με το θέμα, η υπεύθυνη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πάφου Νεοφύτα Χρυσάνθου είπε στο ΚΥΠΕ ότι επικοινώνησε με την υπεύθυνη των ασθενοφόρων παγκύπρια την Ριάνα Κωνσταντίνου, η οποία, σύμφωνα με την κ. Χρυσάνθου, έδωσε οδηγίες να μην επιτραπεί η μεταφορά νεκρών με ασθενοφόρο, λέγοντας πως τα ασθενοφόρα δεν είναι υποχρεωμένα να μεταφέρουν νεκρούς για νεκροτομή και πως η Διεύθυνση του ΓΝ Πάφου θα πρέπει να εξεύρει άλλη λύση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ