21.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Ακρογωνιαίος λίθος στον τομέα Υπηρεσιών Υγείας στην Πάφο!

Με σταθερότητα και υπευθυνότητα συνεχίζουμε την Κοινωνική μας προσφορά στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας!

image003


 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Υπό τη διεύθυνση της προηγούμενης διοίκησης του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης του Μαρτίου 2013, το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός βρέθηκε πολύ κοντά στο να τερματίσει την μακροχρόνια πορεία του στον τομέα των υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας στην επαρχία της Πάφου. Μία τέτοια εξέλιξη θα είχε πολύ αρνητικές συνέπειες για το προσωπικό του Νοσοκομείου, για τους συνεργάτες ιατρούς αλλά πρώτιστα για τους συμπολίτες μας, αφού θα υποβαθμιζόταν ουσιωδώς το προσφερόμενο επίπεδο υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας στην επαρχία μας.

Η υφιστάμενη διοίκηση του Νοσοκομείου, ανέλαβε τότε να διασώσει από το οριστικό κλείσιμο το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και, έκτοτε, έχει εκπονήσει και θέσει σε σταδιακή εφαρμογή ένα στρατηγικό σχέδιο αναβάθμισης του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και των παρεχόμενων σε αυτό υπηρεσιών. Παρά την έντονη οικονομική δυσπραγία των προηγούμενων ετών και την εύλογη ανησυχία που προκαλεί κάθε νέο εγχείρημα με πολλαπλούς μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, βασικός πυλώνας του εν λόγω στρατηγικού σχεδίου είναι η καθιέρωση του Νοσοκομείου μας ως του κορυφαίου παροχέα υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας στην επαρχία μας. Με μεγάλη ευχαρίστηση, παρατηρούμε τα απτά αποτελέσματα της προσπάθειάς μας αυτής, στην οποία υπογραμμίζουμε την συμβολή τόσο του συνόλου Ιατρικού, Παραιατρικού, Νοσηλευτικού και Διοικητικού Προσωπικού.

image004

Επιγραμματικά:

Α. Προχωρήσαμε στη δημιουργία πολυδύναμων εξωτερικών ιατρείων σε κομβικά σημεία της Επαρχίας Πάφου και αναδιοργανώσαμε το Τμήμα Ασθενοφόρων του Νοσοκομείου, για την ταχεία και ασφαλή διακομιδή ασθενών εντός και εκτός της Επαρχίας.

Β. Εφαρμόσαμε νέες εσωτερικές διαδικασίες λειτουργίας του Νοσοκομείου, στη βάση σύγχρονων ευρωπαϊκών προτύπων.

Γ. Αναβαθμίσαμε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά σε 24ωρη βάση, στελεχώνοντάς το με έμπειρο και πλήρως καταρτισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δ. Εργοδοτούμε περί των 130 ατόμων σε θέσεις διοικητικού, παραϊατρικού και ιατρικού προσωπικού ενώ έχουμε σταθερή συνεργασία με τουλάχιστον 40 ειδικευμένους και έμπειρους ιατρούς συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων, καλύπτοντας σχεδόν όλο το φάσμα της ιατρικής επιστήμης.

Περαιτέρω, με στόχο τον συνεχή εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του Νοσοκομείου, προβαίνουμε στην υλοποίηση επενδύσεων αξίας περί του ενός εκατομμυρίου Ευρώ, δια των οποίων:

EVANGELISMOS AD 01 newspaper - tomosinthesi

  • Αναβαθμίσαμε το Διαγνωστικό Κέντρο του Νοσοκομείου με:

– Τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα   ………AGFADR400

– PACS – RISServerAGFA για την αποθήκευση όλων των εξετάσεων ………του ακτινολογικού τμήματος και την πρόσβαση αυτών μέσω ………υπολογιστή.

– Τελευταίο μοντέλο  Υπέρηχου PHILIPSINFINITY 50G.

  • Για την Γυναίκα της Πάφου, έχουμε επενδύσει στην αγορά ενός υπερσύγχρονου Ψηφιακού μαστογράφου με τομοσύνθεση της HOLOGIC, αφού η προσφορά του Νοσοκομείου μας στην Γυναίκα της Πάφου έχει υπάρξει εξαρχής το σήμα κατατεθέν του Νοσοκομείου μας
  • Εξοπλίσαμε το ιατρικό κέντρο της Πόλης Χρυσοχού με Ακτινολογικό μηχάνημα ενωμένο με το κεντρικό σύστημα PACS του νοσοκομείου και Αιματολογικό και Βιοχημικό αναλυτή.
  • Στο πλαίσιο εσωτερικής αναδιοργάνωσης του Νοσοκομείου, προχωρούμε στον σχεδιασμό και σταδιακή υλοποίηση νέας Μονάδας Αποστείρωσης και νέων ιατρείων.

EVANGELISMOS AD NEWPAPER high

Πέρα των πιο πάνω επενδύσεων, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου αναβάθμισης του Νοσοκομείου μας γίνεται προσπάθεια ανεύρεσης των αναγκαίων πόρων υλοποίησης αυτού, εξετάζοντας σοβαρά τις συνέπειες και πιθανές συνέργειες.

  • των αναμενόμενων να πάρουν σάρκα και οστά σοβαρών επενδύσεων σε τομείς πέρα αυτού της υγείας στην επαρχία μας,
  • της ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού καθώς και της
  • αναμενόμενης εφαρμογής του Γενικού Συστήματος Υγείας.

 

Σε κάθε απόφασή μας  σημαίνοντα και καθοριστικό ρόλο έχει:

  • Η με σταθερά βήματα, υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου αναβάθμισης του Νοσοκομείου.
  • Η συνεχής, κατά το δυνατόν, υλοποίηση της πολυεπίπεδης κοινωνικής προσφοράς μας.
  • Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού μας με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους εργοδότησης και, εκεί που είναι δυνατόν, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  • Η εξασφάλιση των συνθηκών που να επιτρέπουν στο σύνολο των ιατρών που δραστηριοποιούνται στον χώρο μας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας σε ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα του ασθενή.
  • Η πλήρης διαφοροποίηση του Νοσοκομείου και όλων των προσώπων που σχετίζονται με τις παρεχόμενες σε αυτό υπηρεσίες, από σκιώδεις, ανήθικες και αντιδεοντολογικές πρακτικές που παρατηρούνται συχνά στον τομέα της υγείας και στοχεύουν στο «εύκολο κέρδος», βάζοντας σε τελευταία μοίρα το καλώς νοούμενο συμφέρον των ασθενών μας.

 

Καταληκτικά, είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας τόσο σε όλο του προσωπικό του Νοσοκομείου και τους συνεργάτες ιατρούς που δίχως αυτούς κάθε προσπάθειά μας θα ήταν ατελέσφορη, αλλά ταυτόχρονα και στους συμπολίτες μας που με την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια είναι, εμπράκτως, αρωγοί της όλης προσπάθειάς μας.

 

ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΜΙΧΑΗΛΕκ της Διευθύνσεως

Γενικός Διευθυντής

Δρ. Νέστορας Μιχαήλ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ