15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου: Σε λειτουργία το Εργαστήριο Ποινικού και Ποινικού Δικονομικού Δικαίου

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου ανακοινώνει την ίδρυση και λειτουργία του «Εργαστηρίου Ποινικού και Ποινικού Δικονομικού Δικαίου». Σκοπός του Εργαστηρίου είναι η προαγωγή της έρευνας, η σταδιακή εξοικείωση των φοιτητών με τις συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης και η περαιτέρω νομική κατάρτιση των φοιτητών μας με εξειδικευμένα σεμινάρια και νομικά φροντιστήρια.

Το Εργαστήριο, υπό τη Διεύθυνση και Συντονισμό της Δρ. Άρτεμις Σαββίδου, έχει ήδη ανακοινώσει για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 προσομοίωση ποινικής δίκης με τη συμμετοχή φοιτητών, ακαδημαϊκών και δικαστικών λειτουργών. Η προσομοίωση, σε αντιστοιχία με τους Διεθνείς και Εθνικούς Διαγωνισμούς Εικονικής Δίκης, βασισμένη σε πραγματικές υποθέσεις που απασχόλησαν τη δικαιοσύνη, αποτελεί μια αναπαράσταση (δίκης) ενός ποινικού δικαστηρίου (μονομελούς ή τριμελούς). Διαδραματίζεται ζωντανά, όπως ακριβώς εξελίσσεται μια δίκη από την κατάθεση μαρτύρων έως και την έκδοση της απόφασης. Οι φοιτητές με την κατάλληλη καθοδήγηση αποδίδουν τους δικονομικούς ρόλους δικαστών, εισαγγελέων, μαρτύρων, κατηγορουμένων, συνηγόρων υπεράσπισης. Το καθήκον των δικαστών θα το εκπληρώσουν έγκριτοι επιστήμονες και πραγματικοί δικαστές.

Η συμμετοχή της Νομικής Σχολής ως πλήρες μέλος στη Διεθνή Ένωση Νομικών Σχολών, η ανάπτυξη εξειδικευμένων Εργαστηρίων, η συνεργασία με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς Νομικών Σχολών από Ελληνικά Πανεπιστήμια και εμπειρογνώμονες  και η καθολική επιτυχία (100%) στις εξετάσεις του Νομικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελούν απόδειξη για το υψηλό επίπεδο και το κύρος των νομικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ