18.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

ΝΕΟΛΑΙΑ Π. ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ: Θέλουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής για Γεωπονική Σχολή 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων ζητά η νεολαία της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς και η νεολαία 20 κοινοτήτων με αίτημα την ίδρυση και λειτουργία  Γεωργικής – Γεωπονικής Σχολής.


Σε γραπτή ανακοίνωση, αναφέρεται πως τελικός στόχος θα είναι μία σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου και θα καλύπτει τομείς όπως γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομία, δασοπονία, διαχείριση υδάτων και περιβάλλον.

Επεξηγώντας τους λόγους που η Κύπρος χρειάζεται τη Σχολή, η νεολαία της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς αναφέρει πως οι τομείς της γεωργίας, κτηνοτροφίας και αλιείας, ήταν ανέκαθεν, είναι και θα εξακολουθήσουν να είναι ουσιώδους σημασίας για την κυπριακή οικονομία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, μία γεωργική – γεωπονική σχολή πρέπει να λειτουργεί στη χώρα που θα δουλέψουν οι απόφοιτοι της.

Σημειώνεται, μεταξύ άλλων, πως η  ποικιλομορφία του κυπριακού τοπίου προσφέρει τη δυνατότητα καλλιεργειών ευρέως φάσματος σε κλιματολογικές συνθήκες και εδάφη που δεν υπάρχουν στις χώρες που οι Κύπριοι σπουδάζουν γεωπόνοι, και ότι οι κλιματολογικές συνθήκες στις οποίες δημιουργούνται και αναπτύσσονται τα δάση μας επιβάλλουν εξειδικευμένες επιλογές δέντρων και τεχνικές φύτευσης και προστασία τους.

Αναφέρεται ακόμα πως ο κατάλληλος χώρος για τη δημιουργία σχολής είναι η Πόλη Χρυσοχούς, αφού διαθέτει, μεταξύ άλλων, αναπτυγμένη γεωργία σε ένα ευρύ φάσμα εποχιακών καλλιεργειών όπως μάγκο και αβοκάτο, ή μήλα και κεράσια.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ