17.9 C
Paphos
Thursday, May 2, 2024

 Ναυαγοσώστες και με… βούλα για 11 μήνες!

"Χαιρετίζουμε, με ενθουσιασμό την απόφαση των κυβερνώντων...! ", τόνισε  ο πρόεδρος των Κολυμβητών Ματθαίος Ιεροκηπιώτης                       

Με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων , την περασμένη Τρίτη, η Κυβέρνηση προχωρεί στην επέκταση της απασχόλησης των Ναυαγοσωστών αλλά και όλων των ωρομίσθιων υπαλλήλων του Δημοσίου από τους 8 στους 11 μήνες!
Το κόστος των 1665 συνολικά ωρομίσθιων υπαλλήλων, αναμένεται να αυξηθεί από από τα 18 εκ. ευρώ στα 25 εκ. ευρώ και το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη  λειτουργία, από τον ερχόμενο Φεβρουάριο του 2018.
Ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, από την πολύ θετική αυτή  εξέλιξη: “Ως Χειμερινοί Κολυμβητές χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό την απόφαση των κυβερνώντων, γιατί βλέπουμε ότι ένα πάγιο αίτημά μας , για να έχουμε ολόχρονα ναυαγοσωστική κάλυψη, επιτέλους έχει εισακουσθεί και θα υλοποιηθεί. Η προσπάθειά μας είναι τουλάχιστο στις κύριες παραλίες, να υπάρχει για όλο τον χρόνο ναυαγοσωστική κάλυψη, από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου. Δεν κουραζόμαστε να το λέμε ότι η ανθρώπινη ζωή δεν εξαγοράζεται και οφείλουμε ο καθένας από την δική του σκοπιά να κάνει τα πάντα για να προστατεύουμε τους χιλιάδες ντόπιους και ξένους λουόμενους. Έστω και μια ζωή να σωθεί από από αυτή την πολύ σωστή απόφαση, για μας είναι πάνω απ όλα”.
Ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, ευχαρίστησε, όλους όσους προσπάθησαν προς αυτήν την κατεύθυνση και ιδιαίτερα τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Πάφου Αντρέα Φακοντή, που έγραψε το θέμα στη Βουλή.
Χαρακτήρισε επίσης πολύ καλή κίνηση και την εξαγγελία , για δημιουργία νέων ναυαγοσωστικών πύργων  αφού οι ναυαγοσώστες πρέπει να έχουν την κατάλληλη υποδομή στους χώρους εργασίας.
Στους πύργους τους υπάρχουν οι απινιδωτές  και διάφορα φάρμακα που πρέπει να έχουν μια σωστή θερμοκρασία.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ