23.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Νέ χαμηλό βαρομετρικό επηρεάζει την Κύπρο με βροχές και καταιγίδες – Πότε αναμένεται να μας “χτυπήσει”; [εικόνα]

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται την Τετάρτη.

Σήµερα, το πρωί θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες ψηλές νεφώσεις αλλά το απόγευµα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασµένος, από µέσες νεφώσεις.

Νωρίς το πρωί δυνατό να παρατηρείται τοπική οµίχλη και χαµηλή νέφωση, που σύντοµα θα διαλυθούν. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, από µέσες νεφώσεις. Τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή και οµίχλη, καθώς και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι, ασθενείς, 3 µποφόρ και αργότερα τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, µε παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αλλά από το µεσηµέρι θα καταστεί σταδιακά συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές ή µεµονωµένες καταιγίδες. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να εµφανιστεί σκόνη. Τα περισσότερα φαινόµενα αναµένονται αργά το απόγευµα και τη νύκτα, ενώ ο καιρός θα σηµειώσει σηµαντική βελτίωση τις µεταµεσονύκτιες ώρες.

Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα εµφανίζονται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή για να παραµείνει λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ