13.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Νέο χαμηλό βαρομετρικό από Δευτέρα-Περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας

Ψηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή από το βράδυ της Κυριακής.
Το απόγευμα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια  και στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά, στα δυτικά, μέχρι ταραγμένη.
Απόψε, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά. Τις αυγινές ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά στα δυτικά παράλια θα πνέουν παροδικά δυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά όπου θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Αύριο, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους αυξημένης συννεφιάς, ενώ τοπικά δυνατό να πέσουν μεμονωμένες, κυρίως ελαφρές, βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως το πρωί και κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά. Αργότερα, σε αρκετές περιοχές διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με παροδική συννεφιά. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν σε  κάποιες περιοχές μεμονωμένη βροχή.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα και την Τρίτη, παραμένοντας κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τετάρτη αναμένεται πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ