21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Νέοι προορισμοί από τα κυπριακά αεροδρόμια

Σύμφωνα με την Hermes Airports, φέτος καταγράφεται αύξηση 9% στον χειμερινό τουρισμό.

Την ίδια στιγμή, παρατηρείται αύξηση σε πάνω από 300 χιλιάδες θέσεις στο φετινό χειμερινό προγραμματισμό σε σύγκριση με πέρσι που αρχίζει στις 27 Οκτωβρίου 2019 και ολοκληρώνεται στις 28 Μαρτίου 2020.

Νέα δρομολόγια

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η αύξηση αυτή στις θέσεις παρατηρείται εξαιτίας της προσθήκης νέων δρομολογίων προς και από τα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας & Πάφου, καθώς και την εισαγωγή πρόσθετων πτήσεων και καθισμάτων σε υπάρχοντα δρομολόγια.

Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας 

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, η Wizz Air θα δρομολογήσει νέα δρομολόγια από το Lviv, το Chisinau, την Κρακοβία και τα Σκόπια, ενώ η Aegean Airlines δρομολογεί μια νέα διαδρομή από τη Βηρυτό.

Η Ryanair θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα πτήσεων από τη Βηρυτό, το Κατοβίτσε και τη Μάλτα στο αεροδρόμιο της Πάφου και θα συμπεριλάβει επίσης το Κίεβο στο χειμερινό της πρόγραμμα.

Ταυτόχρονα, θα υπάρξει αύξηση των πτήσεων για υπάρχοντα δρομολόγια προς Αθήνα (Κυπριακές Αερογραμμές), Τελ Αβίβ (El Al), Φρανκφούρτη (Lufthansa), Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ (Jet2), καθώς και σε άλλους προορισμούς.

Συνολικά, 70 αεροπορικές εταιρείες προς το παρόν πραγματοποιούν πτήσεις προς και από τα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, που συνδέουν την Κύπρο με 120 προορισμούς σε 40 χώρες.

Η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports δήλωσε ότι με την εισαγωγή νέων δρομολογίων και την ενίσχυση των υφιστάμενων σε κάθε πτήση, η Κύπρος σταδιακά καταπολεμά την εποχικότητα του τουριστικού της προϊόντος.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ