24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Νέες συνεργασίες στο ευρύ δίκτυο Διαδανεισμού της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

Στο πλαίσιο της συνεχούς   προσπάθειας για βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του Πανεπιστημίου προς την φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητά του,  αλλά και προς την ευρύτερη κοινωνία γνώσης και ερευνητικής δραστηριότητας στη  Κυπριακή Δημοκρατία,  έχει αναπτυχθεί και διευρύνεται συνεχώς ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου τόσο με πανεπιστημιακές  βιβλιοθήκες, όσο και με διάφορους φορείς και Ιδρύματα, τα οποία διαθέτουν βιβλιοθήκες στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα.

Η  συλλογή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου, πέρα των χιλιάδων τίτλων συγγραμμάτων που διαθέτει σε έντυπη μορφή στις εγκαταστάσεις της,  προσφέρει και ηλεκτρονική πρόσβαση μέσω των σημαντικότερων διεθνών βάσεων δεδομένων σε 1.500.000 συγγράμματα, επιστημονικά άρθρα και περιοδικά καθώς και  σε 20.000.000  άρθρα, τα οποία καλύπτουν το σύνολο των επιστημονικών πεδίων που θεραπεύει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Οι πλέον πρόσφατες προσθήκες στο δίκτυο συνεργασιών της Βιβλιοθήκης  είναι η υπογραφή συμφωνίας διαδανεισμού με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων (περιλαμβάνει στις συλλογές της περίπου 650.000 τόμους συγγραμμάτων, εφημερίδες και περιοδικά) και τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής (περιλαμβάνει άνω των 100.000 τίτλους συγγραμμάτων).

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης πρόσφατα υπεγράφη νέα  συνεργασία με την ηλεκτρονική βάση δεδομένων «ProQuest Ebook Central», μέσω της οποίας  παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε περισσότερα από 1.000.000 ηλεκτρονικά συγγράμματα και επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στοχεύοντας σταθερά στην ακαδημαϊκή αριστεία υλοποιεί το όραμά του ως φορέας καινοτομίας, αιχμής έρευνας και  εφαρμοσμένης γνώσης μέσω της βέλτιστης παροχής των υπηρεσιών του προς τη διεθνοποιημένη φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητά του.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ