22.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Νέες καταγγελίες Φ. Φαίδωνος: “Ασυνείδητοι γιατροί χορηγούν αναληθή πιστοποιητικά ασθενείας”

Την σύμπραξη ιατρών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα με ασυνείδητους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προκειμένου να καταδολιεύσουν τους εργοδότες τους με την εξασφάλιση και προσκόμιση  αναληθών πιστοποιητικών ασθενείας καταγγέλλει ο Δήμαρχος Πάφου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, το φαινόμενο αυτό, το οποίο παρατηρείται σε όλο το εύρος της δημόσιας υπηρεσίας και αποτελεί διαχρονικά «κοινό μυστικό» οφείλει να απασχολήσει σοβαρά τις αρμόδιες κρατικές και τοπικές αρχές οι οποίες πρέπει να εξεύρουν τους ενδεδειγμένους και νόμιμους τρόπους ελέγχου ώστε να τερματιστεί επιτέλους  η απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Εύλογα διερωτάται κανείς, τονίζει ο κ. Φαίδωνος, γιατί κάποιοι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ασθενούν για πολύ μακρύτερο χρονικό διάστημα από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Ο Δήμος Πάφου κατέχει στοιχεία συγκεκριμένων ιατρών που κατά συρροή χορηγούν πιστοποιητικά ασθενείας τα οποία εργαζόμενοι χρησιμοποιούν για να εξασφαλίζουν άδειες απουσίας από την εργασία τους με φαινομενικά νόμιμο τρόπο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Χαρακτηριστική η περίπτωση εργαζόμενου στο Δήμο Πάφου, καταλήγει σε ανακοινωσή του, η οποία εξόφθαλμα καταδεικνύει τη σκόπιμη σύμπραξη ιατρού του δημοσίου με ασυνείδητο εργαζόμενο ώστε να καταδολιεύσουν τον εργοδότη  με αναληθή στοιχεία.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ