22.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Νέαπολις: Επίσημη έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Ψηφιακή Κινηματογραφική Παραγωγή

Στην παρουσίαση του νέου Μεταπτυχιακού στη Ψηφιακή Κινηματογραφική Παραγωγή που έλαβε χώρα το Σάββατο 02 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις, ήταν έκδηλος ο δημιουργικός χαρακτήρας του μοναδικού μεταπτυχιακού προγράμματος του είδους στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή. Ένα άρτιο βίντεο για παρουσίαση του προγράμματος, η επίδειξη του εξειδικευμένου τεχνικού εξοπλισμού για τις ανάγκες παραγωγής και το οπτικό-ακουστικό δρώμενο που συνόδευσε τη δεξίωση για τους εκλεκτούς καλεσμένους, συνέθεσαν ένα σκηνικό που επέκτεινε απρόσμενα τα όρια του ακαδημαϊκού χώρου και έδωσε μια πιο δημιουργική διάσταση στην εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις κ. Μιχαλάκης Λεπτός αναφέρθηκε στην πρόθεση του να υποστηρίξει το νεοσύστατο μεταπτυχιακό και με έμπρακτο τρόπο, με την ανακοίνωση υποτροφιών προς ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών σπουδών που η Ψηφιακή Κινηματογραφική Παραγωγή προσεγγίζει στα πλαίσια ερευνητικής και δημιουργικής σύμπραξης.

Επιπλέον, τόνισε την ικανότητα του νέου προγράμματος να συνάπτει δεσμούς με τα δημιουργικά οργανωμένα σύνολα της κοινότητας, αλλά και τον επαγγελματικό χώρο του Θεάματος και των Μέσων Επικοινωνίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο νεαρός σκηνοθέτης Jason Georgiades από το Λος Άντζελες μίλησε για τον ενθουσιασμό μιας νέας γενιάς ακαδημαϊκών οι οποίοι έχουν επωμιστεί το σύνθετο έργο της ανάπτυξης του καινοτόμου Προγράμματος, και τόνισε την πεποίθηση του πως το μεταπτυχιακό θα παρέχει μια από τις καλύτερες ευκαιρίες για κινηματογραφική εκπαίδευση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η έναρξη του νέου Μεταπτυχιακού, όπως εξήγησε ο Πρύτανης της Σχολής Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών κ. Σόλων Ξενόπουλος, είναι διορατικό βήμα προς τη δημιουργία μιας μεγαλύτερης σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στα πρότυπα ιστορικών ιδρυμάτων, και ο διεπιστημονικός χαρακτήρας της Ψηφιακής Παραγωγής υποστηρίζει αυτή την προσπάθεια.

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν παραγωγοί, σκηνοθέτες και επαγγελματίες του χώρου παραγωγής, όπως επίσης και καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής παραγωγής. Εκπροσωπώντας την εταιρεία παραγωγής Down2Earth Music ο κ. Evan Klimakis επιβεβαίωσε κοντινούς δεσμούς του ακαδημαϊκού προγράμματος με το χώρο του θεάματος και τη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ενώ ο μουσικός καλλιτέχνης Claydee ανέδειξε μια πιο προσωπική διάσταση του προγράμματος το οποίο έχει τη μοναδική ικανότητα να υλοποιεί μέσα στο ακαδημαϊκό περιβάλλον δημιουργικά όνειρα νεαρών φοιτητών.

Τέλος, αναλυτική αναφορά σε ερευνητικά θέματα που απευθύνονται προς ένα διευρυμένο πεδίο ακαδημαϊκών επιστημών έκανε ο Δρ. Χαράλαμπος Χαραλάμπους, καινούργιο μέλος του Ακαδημαϊκού προσωπικού του προγράμματος, φανερώνοντας υφιστάμενες διασυνδέσεις του τομέα της Ψηφιακής Παραγωγής με άλλες ακαδημαϊκές σπουδές. Τέλος, επισήμανε την πρόθεση του προγράμματος να πρωτοστατεί στην προσπάθεια εξασφάλισης Ευρωπαϊκών κονδυλίων για την εκπαίδευση, ώστε το Τμήμα να επεκτείνει τα θετικά αποτελέσματα από τη λειτουργία του προγράμματος προς την Κοινωνία των Πολιτών.

Την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο εισδοχής του Πανεπιστημίου Νεάπολις, τίμησαν με την παρουσία τους, η Έπαρχος Πάφου κ. Μαίρη Λάμπρου, o Βουλευτής ΔΗΚΟ Πάφου Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, ο πρέσβης της Ιορδανίας κ. Fawwaz Al-Eitan, ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Αντρέας Δημητριάδης, , Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωπος των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, μαζί με πλήθος κόσμου με αντιπροσώπους από το χώρο της παραγωγής και εκπροσώπους δημιουργικών συνόλων/οργανισμών της Κύπρου.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ