23.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Μ. ΙΕΡΟΚΗΠΙΩΤΗΣ: “Να θωρακιστεί άμεσα με ναυαγοσώστη η παραλία του Βένους…!”

Την άμεση λήψη δραστικών μέτρων, για βελτίωση του δυτικού παραλιακού μετώπου Πάφου και ειδικότερα της παραλίας του Βένους, με αφορμή τον τελευταίο πνιγμό του 58χρονου Πολωνού τουρίστα, ζήτησε με γραπτή παρέμβασή του, ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης.
l93Είναι αδιανόητο ανέφερε χαρακτηριστικά, τα τελευταία 15 χρόνια να έχουν χαθεί πάνω από 25 ανθρώπινες ζωές και να παραμένουμε απαθείς. Το πιο απλό πράγμα, που θα μπορούσε να γίνει είναι, να θωρακιστεί άμεσα με ναυαγοσώστη η παραλία του Βένους…! Παρά το γεγονός  ότι δεν είναι παραλία λουομένων, αφού όμως  χάνονται τόσο άδικα ανθρώπινες ζωές, θα μπορούσε, ο Δήμος , σε συνεργασία με τους ξενοδόχους της περιοχής, να βρουν μια φόρμουλα και  να τοποθετηθεί ένας ναυαγοσώστης πάνω στην παραλία, αφού αυτή τη στιγμή, υπάρχει μόνο ένας ναυαγοσώστης στην πισίνα του συγκεκριμένου ξενοδοχείου…!
Υπάρχουν οι σχετικές προειδοποιητικές πινακίδες, για την επικινδυνότητα της παραλίας σε 4 γλώσσες, όμως δυστυχώς φαίνεται ότι δεν είναι αρκετές , τόνισε ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης.
Και συνέχισε, ο πρόεδρος των Κολυμβητών: Σίγουρα η πρόσφατη εξαγγελία του Υπουργού Μεταφορών Μάριου Δημητριάδη, από τα Δημοτικά Μπάνια, ότι θα δημιουργηθούν κυμματοθραύστες με προτεραιότητα την παραλία του Βένους, είναι πολύ θετική, όμως θα πρέπει αυτή η προσπάθεια να επισπευθεί, να προκηρυχθούν άμεσα οι προσφορές, για να ολοκληρωθούν τα έργα το συντομότερο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυσφήμηση για την πόλη μας από τους πνιγμούς και πρέπει πάση θυσία να βρεθεί μια λύση, για  να τους σταματήσουμε, σε μια περιοχή, η οποία αποτελεί ουσιαστικά την “αχίλλειο πτέρνα”, του δυτικού παραλιακού μετώπου.
Ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, αναφέρθηκε και στην επέκταση του ωραρίου των ναυαγοσωστών, : “Ως Διοικητικό Συμβούλιο των Χειμερινών Κολυμβητών, από πέρσι είχαμε αποστείλει σχετικό αίτημα στον αρμόδιο Υπουργό Σωκράτη Χάσικο, κάτι που όπως γνωρίζουμε έπραξε και ο Δήμος Πάφου και ο ΚΟΤ, όμως δυστυχώς μέχρι σήμερα φωνή βοώντος εν τι ερήμω…Είναι απαράδεκτο, ειδικά τώρα τους μήνες αιχμής του καλοκαιριού, που οι παραλίες μας σφύζουν από ζωή, να μην υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου…
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ