21.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

ΜΠΡΑΒΟ στους ναυαγοσώστες μας! Σώζουν καθημερινά ζωές – 4 περιστατικά σε δύο μέρες σε πολυσύχναστη παραλία της Πάφου

Είναι οι ήρωες της καθημερινότητάς μας αφού κάνοντας τη δουλειά τους, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι παραλίες κατακλύζονται από κόσμο, σώζουν ανθρώπινες ζωές.


Πολλά είναι τα περιστατικά που βλέπουν ή δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με διασώσεις από τους ναυαγοσώστες της Πάφου.

Πέραν από τα περιστατικά διάσωσης για τα οποία το PafosPress δημοσίευσε τις προηγούμενες μέρες, άλλα τέσσερα σημειώθηκαν τη βδομάδα που διανύουμε αυτή τη φορά σε γνωστή και πολυσύχναστη παραλία της Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει
ΠΑΦΟΣ: “Ναυαγοσώστη- Άγιο” είχε δίχρονο κοριτσάκι- Το έσωσε από βέβαιο πνιγμό σε γνωστή παραλία
ΠΑΦΟΣ: Nαυαγοσώστες με ηρωική προσπάθεια έσωσαν τη ζωή δύο νέων (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας πριν από μερικές μέρες όχι ένα, όχι δύο, αλλά τέσσερα περιστατικά διάσωσης συνολικά 9 ατόμων σημειώθηκαν σε πολυσύχναστη παραλία την οποία επισκέπτονται καθημερινά τόσο τουρίστες όσο και ντόπιοι στην περιοχή της Κισσόνεργας.

Τα περιστατικά σημειώθηκαν σε μέρες που στη θάλασσα επικρατούσε τρικυμία αλλά χάρη στην άμεση παρέμβαση του ναυαγοσώστη της περιοχής ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά.

Στην πρώτη περίπτωση πατέρας και κόρη οι οποίοι βρίσκονται στην Πάφο για διακοπές κατά τις 9:40 το πρωί παρασύρθηκαν από τα ρεύματα της θάλασσας με αποτέλεσμα να επικρατήσει “ένας μικρός πανικός” αλλά στο τέλος με τη βοήθεια του ναυαγοσώστη να καταφέρουν να διαφύγουν τον κίνδυνο.

Την ίδια μέρα κατά τις 4 και 30 το απόγευμα οικογένεια τριών ατόμων επίσης παρασύρθηκε από τα ρεύματα  αλλά όπως και στην πρώτη περίπτωση ο ναυαγοσώστης τους βοήθησε να βγουν στη στεριά χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα.

Την επομένη στην ίδια παραλία, η οποία να σημειωθεί διαθέτει και κυμματοθραύστη, μητέρα με το παιδί της οι οποίοι βρίσκονταν σε φουσκωτό θαλάσσης, λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατούσε στην περιοχή παρασύρθηκαν και κάλεσαν για βοήθεια.

Το τελευταίο και πιο δύσκολο περιστατικό στο οποίο κινδύνεψαν πραγματικά δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι από την Πάφο σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, μερικά λεπτά πριν η βάρδια του ναυαγοσώστη τελειώσει.

Οι δύο ηλικωμένοι οι οποίοι κολυμπούσαν στην περιοχή, παρασύρθηκαν από τα ρεύματα που υπήρχαν στην περιοχή με αποτέλεσμα τόσο ο ναυαγοσώστης να τεθεί σε εγρήγορση όσο και λουόμενοι που βρισκόντουσαν στην περιοχή εκείνη τη στιγμή.

Τελικά ο ναυαγοσώστης με τη βοήθεια ενός λουόμενου έβγαλαν από τη θάλασσα τους δύο ηλικιωμένους οι οποίοι υπέστηκαν σοκ και τα χειρότερα απετράπηκαν.

Να σημειωθεί πως αν το τελευταίο περιστατικό συνέβαινε την προηγούμενη εβδομάδα που το ωράριο των ναυαγοσωστών τελείωνε στις 6 το απόγευμα και όχι στις 7 δεν αποκλείεται να θρηνούσαμε και θύματα.

Αξίζουν πολλά ΜΠΡΑΒΟ και συγχαρητήρια στους ναυαγοσώστες οι οποίοι επιτελούν σπουδαίο έργο και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η βοήθεια τους αποδεικνύεται σωτήρια!

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ