12.9 C
Paphos
Tuesday, March 19, 2024

ΜΠΡΑΒΟ Πάφος! Μπορεί να μην “έσπασαν” το ρεκόρ γκίνες στο “Hasapiko Dance” κέρδισαν όμως τις εντυπώσεις και το πιο ζεστό χειροκρότημα!

Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας Αρχάγγελος Μιχαήλ και του Λαογραφικού Ομιλου «Κτήμα» και χόρεψαν χασάπικο μπροστά από το κάστρο στην Κάτω Πάφο.

Ο στόχος  της εκδήλωσης με τίτλο ‘Guinness World Record Attempt “Hasapiko Dance” για μια τιμητική θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες δεν επιτεύχθηκε αφού ο αριθμός των χορευτών δεν ξεπέρασε τους 800 που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ. Ωστόσο, το Κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας εισέπραξε την  αγάπη και την στήριξη του κοινού.

Σε δηλώσεις της η Μόνα Θεοχαρίδου Σκορδή, Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αρχάγγελος Μιχαήλ» ανέφερε “Οργανώνουμε σήμερα αυτή την εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν προς το Κέντρο Ανακουφιστικής φροντίδας  και προσπαθούμε να σπάσουμε το ρεκόρ γκίνες χορεύοντας χασάπικο  μπροστά στο Κάστρo”.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στην εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από το  Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας Αρχάγγελος Μιχαήλ και τον Λαογραφικό  Όμιλο «Κτήμα» στήριξαν με την παρουσία τους αρκετοί  ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες, χορευτικά συγκροτήματα από Πάφο και άλλες πόλεις και οργανωμένα σύνολα.

Σύμφωνα με τη κ. Μόνα Θεοχαρίδου – Σκορδή, το κέντρο  φιλοξενεί ασθενείς με ανίατες ασθένειες,είτε για ανακουφιστική φροντίδα για κάποιο χρονικό διάστημα  και μετά μπορούν να πάνε πίσω στο σπίτι τους.

Είναι, συνέχισε,  “φιλανθρωπικό ίδρυμα, είναι δωρεάν για τους ασθενείς που παρέχουμε την περίθαλψη και επίσης είναι το μόνο κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας που δέχεται παιδιά στην Κύπρο”.

Η προσπάθεια για μια τιμητική θέση στο βιβλίο ρεκόρ γκίνες θα επαναληφθεί  τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Την εκδήλωση στήριξε ο Δήμος Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ