21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ! Eυρωπαϊκό Χρυσό βραβείο ποιότητας σε ολόκληρη την ακτογραμμή της επαρχίας Πάφου για το 2016

Η Περιοχή της Πάφου φημίζεται σε όλο τον κόσμο για τη πράσινη φύση της αλλά και τις κρυστάλλινες παραλίες της.  Μετά από την πρόσφατη απονομή  14 Γαλάζιων σημαιών ( blue flags) σε ολόκληρη την επαρχία,  η Πάφος έχει τιμηθεί και κατάφερε να κερδίσει το χρυσό βραβείο «ΑΚΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ» ως  Αειφόρος Παράκτιος Τουριστικός προορισμός για το 2016.

H Επαρχία διακρίθηκε στην πρόσφατη αξιολόγηση από διεθνή κριτική επιτροπή στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεσμού ΑΚΤΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ/ “QUALITYCOAST” .

▼▼▼ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ 60”▼▼▼

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ολόκληρη η ακτογραμμή της Πάφου αναγνωρίστηκε ως πλέον ελκυστική για τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται να συνδυάσουν διακοπές και απόλαυση στη φύση σε ένα προορισμό με μαγευτικό  τοπίο, που φροντίζει και διατηρεί την ποιότητα του  περιβάλλοντος και ακολουθεί πρακτικές για προστασία και ανάδειξη  της τοπικής ταυτότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Χρυσό βραβείο και μια θέση στον κατάλογο των πιο “πράσινων” παράκτιων και νησιώτικων περιοχών της Ευρώπης, τιμά την Πάφο αλλά την ίδια στιγμή την  δεσμεύει για  συνέχιση και καλυτέρευση των πρακτικών που ακολουθεί .   Τη διαφορά για την διάκριση αυτή έκανε η συνεργασία όλων των Δήμων και των Κοινοτήτων της περιοχής υπό τον συντονισμό της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου και η κατάθεση μίας ενιαίας πρότασης για την περιφέρεια  που τελικά απέσπασε το χρυσό βραβείο, για δεύτερη φορά μετά το 2013, όπου και πάλι η Πάφος κατέκτησε το Χρυσό Βραβείο της ΑΚΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

Η Πάφος με αυτό το Χρυσό Βραβείο γίνεται ακόμη πιο γνωστή για την απαράμιλλη ομορφιά της, για τις γραφικές παραλίες της και την πλούσια και σπάνια βλάστηση με κυρίαρχη περιοχή την Πόλη Χρυσοχούς και του Νέου Χωρίου.

Βασικά κριτήρια της επιλογής των περιοχών της εν λόγω λίστας είναι η καθαριότητα των υδάτων, η βιοποικιλότητα  των περιοχών, το περιβάλλον τους, οι δράσεις για ορθή περιβαλλοντική συμπεριφορά (πχ εξοικονόμηση φυσικών πόρων), η κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση, η πολιτιστική τους κληρονομιά , η έλλειψη ατμοσφαιρικής  ρύπανσης, τα ποσοστά θορύβου, η ποιότητα τουριστικής υποδομής, η ασφάλεια, η προσβασιμότητα, η εύκολη πρόσβαση στην πληροφόρηση κ.α.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου δράττεται της ευκαιρίας  και ευχαριστεί θερμά τις Δημοτικές αρχές Δήμου Πάφου, Γεροσκήπου, Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς , τα κοινοτικά συμβούλια Χλώρακας, Κισσόνεργας  και Νέου Χωρίου καθώς και τον ΠΑΣΥΞΕ Πάφου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ