18.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Στην τελική ευθεία μπήκε το φράγμα της Κανναβιούς- Ασπρογιάς (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Ο υδατοφράκτης της Κανναβιούς- Ασπρογιάς είναι ο τελευταίος από τους οκτώ υδατοφράκτες της Πάφου που δεν υπερχείλισε ακόμη και όπως είναι φυσικό ο κόσμος διερωτάται σε πιο σημείο βρίσκεται η πληρότητά του και αν είναι εφικτό να υπερχειλίσει.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε σήμερα το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων στη δημοσιότητα ο υδατοφράκτης έχει συνολικά αποθέματα 15 εκατομμύρια 844 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερό από τα 17,168 ΕΚΜ που είναι η χωρητικότητά του.

Τα πιο πάνω αποθέματα μεταφράζονται σε ποσοστά στο 92,3% ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο Σαββατοκυρίακο στο φράγμα εισέρρευσαν 212 χιλιάδες ΚΜ ενώ για να υπερχειλίσει χρειάζεται άλλο ένα εκατομμύριο 324 χιλιάδες ΚΜ νερού.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αν και πριν μερικές εβδομάδες όλα έδειχναν ότι είναι ανέφικτο να υπερχειλίσει και το τελευταίο φράγμα της Πάφου πλέον τα πάντα είναι πιθανά αν αναλογιστούμε ότι έρχονται βροχές ενώ σύμφωνα και με τον διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθη Νικολαϊδη αρκεί μια δυνατή βροχόπτωση και ένα καταιγιδοφόρο νέφος για να υπερχειλίσουν όλα τα φράγματα. 

Το φράγμα της Κανναβιούς- Ασπρογιάς

Το φράγμα Κανναβιού, κατατάσσεται τέταρτον σε χωρητικότητα από όλα τα φράγματα της Κύπρου και το δεύτερο σε ύψος. Είναι χωρητικότητας 18 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού. Έχει ύψος 70 μέτρα και το ανάχωμα του έχει μήκος 600 μέτρα.

Βρίσκεται κτισμένο στην πορεία του ποταμού Έζουσα.

 

Found on: https://www.ix-andromeda.com/pafos/udatophraktes-kannabiou.html

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ