20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Μπήκαν τα θεμέλια για το ψηλότερο κτήριο της Κύπρου και είναι Παφίτικης εταιρείας

Το μεγαλεπήβολο έργο θα αποτελείται από τέσσερις πύργους.

Η πρώτη φάση του έργου, που περιλαμβάνει τους πύργους RIVA και KAIA, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023, ενώ η δεύτερη φάση του έργου, που περιλαμβάνει τους πύργους AMIA και UNA, θα ολοκληρωθεί το 2025.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερεις συνολικά πύργους περιλαμβάνει το έργο Limassol Neo, το οποίο προτίθεται να κατασκευάσει η Pafilia στη Λεμεσό και πιο συγκεκριμένα στην παραλιακή Λεωφόρο, απέναντι από τον ζωολογικό κήπο της πόλης. Το έργο περιλαμβάνει τέσσερεις οικιστικούς πύργους 39, 33, 33 και 28 ορόφων αντίστοιχα, με μέση απόσταση μεταξύ των κτηρίων τα 26 μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας εκ των τεσσάρων πύργων ξεπερνά σε ύψος το μέχρι στιγμής ψηλότερο κτήριο της Λεμεσού, το 37 ορόφων Limassol One, ιδιοκτησίας της ίδιας εταιρείας, το οποίο τελεί υπό ανέγερση. Το ύψος του Limassol One ανέρχεται στα 170 μέτρα, ενώ ο 43 ορόφων πύργος του Limassol Neo θα φτάνει τα 173 μέτρα. Σε ό,τι αφορά τους άλλους τρεις πύργους του έργου, το ύψος υπολογίζεται στα 148, 121 και 96 μέτρα αντίστοιχα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τοποθετημένο σε προνομιούχα θέση, δίπλα από τον δημόσιο κήπο και τη δημοτική πινακοθήκη, το «Νeo», το οποίο αποτελεί δημιούργημα παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτόνων και μηχανικών, θα κοσμεί το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ