27.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΚΕΛ σταθερά ενάντια στην ανέγερση Καθεδρικού Ναού στον Κήπο

H Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου σε σχέση με το αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου, για τη λήψη προκαταρτικών απόψεων από το Δήμο Πάφου για την ανέγερση Καθεδρικού Ναού, εντός του Δημόσιου Κήπου, επαναλαμβάνει την θέση της ενάντια στην ανέγερση Καθεδρικού Ναού στον χώρο του Δημόσιου Κήπου και επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τα ακόλουθα:

  1. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Ιεράς Μητρόπολης να επιθυμεί την ανέγερση Καθεδρικού Ναού, σε οποιοδήποτε χώρο, για την εξυπηρέτηση των λατρευτικών αναγκών των πιστών.

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν συναινούμε στην ανέγερση του Καθεδρικού Ναού εντός του Δημόσιου Κήπου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η εξέλιξη αυτή θεωρούμε ότι θα επιβαρύνει το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής, ενώ η ανέγερση ενός τέτοιου κτίσματος δεν συνάδει κτηριολογικά με τα υπόλοιπα νεοκλασικά και άλλα οικοδομήματα της περιοχής, και καταστρέφει τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της Πάφου.

  1. Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι υπόλοιποι φορείς της Πάφου, τη δεδομένη στιγμή δεν έχουν όλα τα στοιχεία υπόψη τους για να μπορούν τεκμηριωμένα να προχωρήσουν στη λήψη της οποιασδήποτε απόφασης .

  2. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν έγιναν συγκεκριμένες συζητήσεις και προεργασίες για ανταλλαγή του Δημόσιου Κήπου με άλλο τεμάχιο γης ίσης αξίας. Ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου και τα αντίστοιχα κυβερνητικά τμήματα προχώρησαν και στις εκτιμήσεις τους. Συνεπώς ερωτηματικά προκαλεί η αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

  3. Η Πολεοδομία και ακολούθως το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων στις 13.12.2010 απέρριψε την αίτηση για ανέγερση ναού στο Δημόσιο Κήπο με την αιτιολογία ότι η προτεινόμενη ανάπτυξη επηρέαζε ουσιωδώς τη γενική στρατηγική του τότε ισχύοντος σχεδίου ανάπτυξης, ενώ ακολούθησε αργότερα και η απόρριψη του αιτήματος από την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

  4. Αρνητικά στην ανέγερση του ναού στο Δημόσιο Κήπο τοποθετήθηκαν και άλλοι επιστημονικοί φορείς και οργανώσεις της επαρχίας όπως και το ΕΤΕΚ.

Συνεπώς , θεωρούμε ότι στα πλαίσια ενός γόνιμου και παραγωγικού διαλόγου μπορεί να εξευρεθεί άλλο τεμάχιο γης που να ικανοποιεί τις προϋποθέσεις για ανέγερση ναού όχι όμως εντός του Δημοσίου Κήπου που αποτελεί ένα μοναδικό σημείο πρασίνου και ψυχαγωγίας εντός το ιστορικού κέντρου της πόλης μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να απορρίψει την αίτηση και να μελετήσει σοβαρά τρόπους αξιοποίησης του συγκεκριμένου χώρου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ