20.9 C
Paphos
Saturday, May 4, 2024

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΑΜΑ: Ζευγάρι αετών στον ουρανό της Πάφου [φωτογραφίες]

Ένα μοναδικό θέαμα προσφέρουν οι φωτογραφίες του Γιάννη Κουτσόλαμπρου ο οποίος είχε την τύχη να «αιχμαλωτίσει» με τον φωτογραφικό του φακό τους σπάνιας φυσικής ομορφιάς αετούς που βλέπετε στις φωτογραφίες στα ορεινά της Πάφου και συγκεκριμένα στην Τσάδα. 


gypessss

Το ασυνήθιστο αλλά άκρως εντυπωσιακό θέαμα που κατέγραψε με το φακό του ο γνωστός αρχιτέκτονας και μέλος του Δ.Σ του Πάφος 2017 Γιάννης Κουτσόλαμπρος δεν πρέπει να είναι τυχαίο με την περσινή απελευθέρωση των δύο αετών οι οποίοι αφέθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον στην Επαρχία μας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

gypes

Να θυμίσουμε πως οι δύο αετοί οι οποίοι είχαν εντοπιστεί τραυματισμένοι μετά από εξάμηνη περίθαλψη τους στο κέντρο Περίθαλψης και Αποκατάστασης της Άγριας Πανίδας αφέθηκαν ελεύθεροι στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Άγριας Ζωής στις 3 Μαρτίου 2015.

gypesssss

Αξίζει να σημειωθεί πως μερικά είδη πτηνών τα οποία συναντούμε στην Κύπρο, βρίσκονται «υπό απειλή» όπως ο γύπας, το περδικοσιάχινο, ο νησόγλαρος και ο κλόκκαρος ενώ η πουρτάλλα ένα είδος που ήταν κοινό πριν εξήντα χρόνια στην Κύπρο, σήμερα θεωρείται ως εξαφανισμένο.

gypessssss

Επίσης πολλά άλλα είδη, ακόμα και είδη που θεωρούνταν κοινά τα προηγούμενα χρόνια, βρίσκονται σε φθίνουσα κατάσταση λόγω των αλλαγών των χρήσεων γης όπως π.χ το βανέλλι ή γιαννής, η κράγκα και ο κορυδαλλός, σύμφωνα με την Υπηρεσία Θήρας.

Πηγή: PafosPress.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ