22.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Μια Παφίτικη startup για πλοία “ανοίγει φτερά” στην Ευρώπη (VIDEO)

Μία Παφίτικη εταιρεία, εκπρόσωπος της Κύπρου στον Ευρωπαικό Διαγωνισμό Καινοτομίας «Ideas from Europe»

«Η Κύπρος στέλνει τη SyndeSeas στο Ταλίν»

Έτσι ανακοινώθηκε στη σελίδα του Ευρωπαικού Διαγωνισμού Καινοτομίας «Ideas from Europe» η Κυπριακή συμμετοχή.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η SyndeSeas είναι μια νεοσύστατη Παφίτικη καινοτόμος επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στον τομέα της ναυτιλίας και εμπλέκεται άμεσα σε δραστηριότητες τομέων προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλάζια και πράσινη οικονομία, έξυπνη εξειδίκευση).

Μετά τη συμπερίληψη της ανάμεσα στις καλύτερες και πολλά υποσχόμενες νεοφυείς εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα IDEA, και μετά την πρόσφατη νίκη της στην κατηγορία αναπτυξιακής επιχειρηματικότητας του Παγκύπριου Ψηφιακού Πρωταθλήματος 2016-2017, η SyndeSeas βάζει πλώρη για το Ταλίν.

 Εκεί όπου στις 22-24 Νοεμβρίου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο, στο Ideas from Europe ( https://ideasfrom.eu/ ), ένα Ευρωπαικό διαγωνισμό που προωθεί τη συνεργασία επιχειρηματιών, επενδυτών, επιχειρήσεων, επιστημόνων, πολιτών και κυβερνήσεων, προς ένα κοινό σκοπό: την συλλογική ανάπτυξη λύσεων σε παγκόσμιες προκλήσεις.

Η SyndeSeas φιλοδοξεί να αποτελέσει μέρος των παγκόσμιων προσπαθειών για την καταπολέμηση των δυσμενών επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής:

«Το 90% του παγκόσμιου εμπορίου μεταφέρεται μέσω θαλάσσης.

Ένα δισεκατομμύριο τόνοι διοξειδίου του άνθρακα εκπέμπονται ετησίως από πλοία, περίπου το 2.5% των ετήσιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι εκπομπές αυτές εκτιμάται ότι θα αυξηθουν μεταξύ 50-250% μέχρι το 2050, επιδεινώνοντας ραγδαία τις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

 Το “SyndeSeas Integrated Solution” είναι ένα καινοτόμο εργαλείο που σχεδιάστηκε για την υποστήριξη του τομέα της ναυτιλίας, ως προς την βέλτιστη εφαρμογή νέων κανονισμών για την παρακολούθηση, αναφορά και επαλήθευση της κατανάλωσης καυσίμων και κατ’ επέκταση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από πλοία.

Το SyndeSeas έρχεται να υλοποιήσει αυτό που μαρτυρά το όνομά του· τη σύνδεση στην πράξη όλων των απαιτούμενων διαδικασιών, όλων των εμπλεκόμενων μερών, μέσω ενός ολοκληρωμένου λογισμικού (software).

Ως εκ τούτου, αποτελεί ένα εν δυνάμει χρήσιμο εργαλείο για τους Ευρωπαίους νομοθέτες αλλά και για τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO), για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας αποτελεσματικής στρατηγικής για την ουσιαστική συμβολή της ναυτιλίας στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 θα αποτελέσει το έτος εφαρμογής ενός νέου κανονισμού της Ευρωπαικής Ένωσης για την Παρακολούθηση, Αναφορά και Επαλήθευση Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα από πλοία, ενώ το 2019 αναμένεται να μπεί σε εφαρμογή και αντίστοιχος κανονισμός του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για την συλλογή δεδομένων κατανάλωσης καυσίμων από πλοία.

Στοιχεία Επικοινωνίας SyndeSeas:

Ιστοσελίδα: www.syndeseas.com

Fbk: https://www.facebook.com/syndeseas/

Email: [email protected]  / [email protected]

SyndeSeas Integrated Solution Video

SyndeSeas to represent Cyprus at "Ideas From Europe" competition!Dear friends, it is now official:Our team SyndeSeas, winner of the Cyprus Digital Championship 2016-2017 competition, has been officially selected to represent Cyprus in the European Competition "Ideas from Europe" – https://ideasfrom.eu/ -The competition will be held in Tallinn, Estonia between 22-24 November 2017.These news came in perfect timing for being announced along with the release of our first promo video, which we want to share with you.Your likes and shares help us build confidence, so please like and share our page as much as possible :)Thank you all for your support.

Posted by Syndeseas Integrated Solutions Ltd on Wednesday, 4 October 2017

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ