13.9 C
Paphos
Tuesday, March 19, 2024

Μια εντυπωσιακή παράσταση χορού στην Πάφο στον αέρα

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, Κάστρο Πάφου, 20:30


Με ένα θέαμα που εντυπωσιάζει, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017, παρουσιάζει την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 την παράσταση «Ο Χορός των Καρυάτιδων», από την ομάδα Compagnie Retouramont, μπροστά από το Κάστρο της Πάφου.

Πρόκειται για μια παράσταση χορού στον αέρα, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για το Κάστρο της Πάφου και προσκαλεί το κοινό να βιώσει μια νέα προοπτική του χώρου. Μια μοναδική παραγωγή σε συνδυασμό με την κίνηση των χορευτών και προβολές των ίδιων των σκιών τους,  αλλάζουν την προοπτική του ιστορικού κτηρίου. Ο Fabrice Guillot, καλλιτεχνικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας, συνέθεσε μια χορογραφία που συναρπάζει καθώς σώματα φτιαγμένα από σκιές αλλά και πραγματικά σώματα αλληλεπιδρούν, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο θέαμα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ομάδα για την παραγωγή αυτή: «Ορισμένες νύχτες, αυτά τα πέτρινα όντα αφήνουν το βάθρο τους και εισέρχονται στο χώρο τον οποίο για τόσο καιρό αγνάντευαν. Η ορυκτή τους διάσταση εξασθενεί και σιγά σιγά απελευθερώνονται από το αρχιτεκτονικό οικοδόμημα. Κάτω από τα θεμέλια ζουν τεράστιες Καρυάτιδες, υπόγειες συνάδελφοι, γιγαντιαίες υπάρξεις με σώματα φτιαγμένα από σκιά. Αναδύονται από το υπέδαφος για να περιζώσουν τις προσόψεις, παίζουν με τις διαστάσεις και τελικά συναντιούνται για νυχτερινούς χορούς. Προσπερνούν, αλληλεπιδρούν και μεταφέρουν η μία την άλλη, δημιουργώντας απρόσμενους Κένταυρους με σώματα από σκιά και εικόνα. Ας οραματιστούμε, μόνο για μια στιγμή, ότι βλέπουμε μέσα από τα μάτια αυτών των γυναικών, και ας δούμε τον κόσμο να αναποδογυρίζει, τους τοίχους να αναπηδούν, τον ορίζοντα να γυρίζει γύρω από τον εαυτό του.»

Λίγα λόγια για την ομάδα

 Compagnie Retouramont

Η ομάδα έχει συνεργαστεί με διάσημους χορογράφους και χορευτές, καθώς και με καλλιτεχνικά ιδρύματα και πολιτιστικούς φορείς, προσφέροντας ιδιαίτερα θεάματα στον αέρα. Ο Fabrice Guillot χορογράφος της ομάδας, εξερευνά δημόσιους χώρους, αλλά και χώρους φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από τις παραγωγές που δημιουργεί. Το παρελθόν του Fabrice Guillot ως επαγγελματίας ορειβάτης, τον έκανε να ανοιχθεί στις απέραντες δυνατότητες των κινήσεων που προκύπτουν από την προσαρμογή στον βράχο και την ακραία αίσθηση της καθετότητας.Η έρευνά του αποσκοπεί στη δημιουργία ενός καινοτόμου μηχανισμού, που αποτελείται από διαφορετικά στοιχεία, χρησιμοποιώντας ορισμένες φορές βίντεο, φωτισμό και νέες τεχνολογίες, μεταξύ άλλων.

 

Με την υποστήριξη και συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου

Χορηγός Επικοινωνίας: Τηλεόραση Σίγμα

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ