22.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Μια έναστρη jazzy βραδιά με τους ‘Mood Indigo’

Απολαύστε ένα μακρινό μουσικό ταξίδι στις παλιές ωραίες εποχές, του κλασικού swing, τη Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018, ώρα 8:30 μμ, με τους ‘Mood Indigo’, οι οποίοι επέστρεψαν στην Κύπρο μετά από τις συναυλίες τους στη Γερμανία στο Dusseldorf Jazz Rally!

 Ίσως μια από τις πιο αυθεντικές, vintage τζαζ μπάντες της Κύπρου, οι Mood Indigo, θα παίξουν για μια μόνο βραδιά στον κήπο του Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, όπου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα γεμάτο με τις μοναδικές τους εκτελέσεις και αυτοσχεδιασμούς αλλά και υπέροχα τζαζ τραγούδια.

 Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει όμορφα τραγούδια γραμμένα από τους Cole Porter, Hoagy Carmichael, Duke Ellington και τραγούδια που τραγούδησαν οι Billie Holiday, Anita O’day, Sarah Vaughan και άλλοι.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Απολαύστε τους Mood Indigo σε μια δική τους ερμηνεία αυτής της εξαιρετικής μουσικής, σε μια διασκεδαστική και ρομαντική ατμόσφαιρα. Την μπάντα απαρτίζουν οι: Irene Day (φωνή), Greg Makamian (κοντραμπάσο), Μάριος Τούμπας (πιάνο), ο Ιωάννης Βαφέας (ντραμς).

Είσοδος: 10 ευρώ

Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Χορηγός: KOT

Λίγα λόγια για την μπάντα και τους μουσικούς

Οι Mood Indigo δημιουργήθηκαν το 2013 από την τραγουδίστρια Irene Day και τον μπασίστα Greg Makamian. Οι δύο μουσικοί, εξίσου αφοσιωμένοι σε αυτή τη μουσική, έχουν εμφανιστεί σε φεστιβάλ και κλαμπ σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου Smalls Jazz στη Νέα Υόρκη. Έχουν επίσης εμφανιστεί με τον δάσκαλο της Jazz Freddie Redd και μουσικούς παγκόσμιας κλάσης όπως ο Chris Byars, ο Zaid Nasser, ο Pasquale Grasso, ο Pete και ο Will Anderson. Οι μουσικοί της jazz μπάντας έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ και συναυλίες. Έχουν κάνει εμφανίσεις στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Πολωνία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ολλανδία. Μαζί αντιπροσωπεύουν μια μπάντα με πρωτότυπο ήχο Jazz. Έχουν παίξει με διεθνώς αναγνωρισμένους μουσικούς όπως οι: Chris Byars, Zaid Nasser, Vahag Hayrapetyan και Pasquale Grasso. Απολαύστε τους Mood Indigo σε μια δική τους ερμηνεία αυτής της εξαιρετικής μουσικής, σε μια εορταστική και κομψή ατμόσφαιρα. Την μπάντα απαρτίζουν οι: Irene Day (φωνή), Greg Makamian (κοντραμπάσο), Μάριος Τούμπας (πιάνο) και ο Ιωάννης Βαφέας (ντραμς).

 Irene Day (φωνή): Γεννημένη και μεγαλωμένη στον Καναδά, η Ειρήνη Αθανασίου άρχισε να καλλιεργεί τις φωνητικές της δεξιότητες σε νεαρή ηλικία με τον φωνητικό εκπαιδευτή του Shania Twain – τον Ian Garratt. Αργότερα μετακόμισε στην Ευρώπη όπου πήρε το πτυχίο της στην κλασσική μουσική και μετά έγινε η ηγέτης της μπάντας ‘Mood Indigo’, όπου έπαιξε με διεθνώς γνωστούς μουσικούς του νησιού και τραγούδησε σε μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα. Οι Mood Indigo έπαιξαν για τον Πρόεδρο της Κυπριακές Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη σε πολλές εκδηλώσεις και έχουν επίσης παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ. Η Ειρήνη έχει παρουσιαστεί στην τηλεόραση καθώς και σε διάφορα περιοδικά τα τελευταία χρόνια. Από την αρχή της καριέρας της, η Ειρήνη εργάζεται ως τραγουδοποιός και στιχουργός. Το 2009 κέρδισε έναν διαγωνισμό ποίησης και το έργο της παρουσιάστηκε στο βιβλίο ‘Cadences’ και κλήθηκε να απαγγείλει τα ποιήματά της στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η Irene έκανε εμφανίσεις στο Τορόντο και τη Νέα Υόρκη, όπου εμφανίστηκε στο Smalls jazz club και όπου σπούδασε με την μύθο της φωνητικής Annie Ross. Έχει εμφανιστεί με τον βετεράνο πιανίστα και συνθέτη Freddie Redd καθώς και με τους σπουδαίους μουσικούς της NYC, όπως ο Ari Roland, Stefano Doglioni, Chris Byars, Pasquale Grasso και άλλους.

 Greg Makamian (κοντραμπάσο): σπούδασε Jazz Performance στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η αγάπη του για την μουσική και το κοντραμπάσο τον κέρδισαν από την αρχική του πορεία για Business Studies στο Kingston University στο Λονδίνο. Για 5 χρόνια συμμετείχε στα “Jazz Futures” workshops στη Λευκωσία όπου είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως ο συνθέτης του “Bridge of Locks” Chris Byars Έχει δική του μπάντα με το όνομα Mood Indigo, γράφει δική του μουσική και εμφανίζεται σε κονσέρτα, συναυλίες και τζαζ clubs στην Ευρώπη και Αμερική. Ξεχωριστή εμφάνιση του στο Smalls Jazz Club στη Νέα Υόρκη με τον Freddie Redd. Ο Greg έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς της Τζαζ από το εξωτερικό και τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

 Μάριος Τούμπας (πιάνο): Ο Μάριος Τούμπας είναι απόφοιτος του Berklee College of Music, Boston, MA με τη διάκριση Cum Laude και κάτοχος μεταπτυχιακού με διάκριση από το New England Conservatory of Music, Boston, MA. Ο Μάριος Τούμπας έχει συνεργαστεί με διάσημους μουσικούς της τζαζ σε όλο τον κόσμο. Στην επαγγελματική του πορεία μετρά σημαντικές εμφανίσεις σε Τζαζ Φεστιβάλ, μεγάλα Τζαζ κλαμπ σε όλο τον κόσμο καθώς επίσης και συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις και παραγωγές στη Κύπρο και το εξωτερικό. Ο Μάριος Τούμπας διδάσκει μουσική Τζαζ στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στη Λευκωσία από το 2009.

 Ιωάννης Βαφέας (ντραμς): σπούδασε ντράμς και μουσική τζαζ στο Berklee College of Music στην Βοστώνη και έκανε το μεταπτυχιακό του στο Boston Conservatory . Το 1998 επέστρεψε στην Κύπρο και από τότε είναι απασχολημένος στη μουσική σκηνή του τόπου όπου εμφανίζεται σε φεστιβάλ, συναυλίες και γνωστά τζαζ clubs ενώ διδάσκει μουσική στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από το 2009. Επαγγελματικά έχει πολυάριθμες συμμετοχές στο εξωτερικό και συνεργασίες με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες. Τον Ιωάννη Βαφέα στηρίζει η εταιρία Zyldjian από το 2009.

www.ioannisvafeas.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ