21.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

“Μη φυτεύετε άλλες γόπες στην παραλία” Τασάκια – κώνοι σε γνωστή παραλία της Πάφου

Κάπου στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια επιγραφή που λέει “μην φυτέψετε άλλες γόπες οι περσινές ακόμη να φυτρώσουν “.


Από σήμερα η παραλία του ΣΟΔΑΠ στην Πάφο έχει εφοδιαστεί με σταντ από τασάκια κώνους για όσους καπνίζουν στη παραλία με σκοπό να αποφευχθεί η ρύπανση από τις γόπες των τσιγάρων στην άμμο. Μια κίνηση πολύ σωστή την οποία πρέπει να φροντίσουμε να πετύχει και μάλιστα να τη διαδώσουμε σε όλες μας τις παραλίες.

downloadΜιλώντας στο PafosPress ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παραλιών του Δήμου Πάφου Νίκος Σιμιλλίδης, ανέφερε ότι εδώ και μια δεκαετία περίπου ο Δήμος Πάφου προνόησε για το κάπνισμα στις παραλίες χρησιμοποιώντας χάρτινα τασάκια, ωστόσο μετά από εισήγηση της Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τοποθέτηση ειδικού σταντ με τασάκια- κώνους, το αίτημα έγινε δεκτό και μετά από χρηματοδότηση της ενέργειας αυτής από τον ΚΟΤ, σήμερα η γνωστή παραλία του ΣΟΔΑΠ διαθέτει τα ειδικά τασάκια για τους καπνιστές ούτως ώστε χρησιμοποιώντας τα να μην ρυπαίνεται η άμμος και κατ΄επέκταση η θάλασσα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πως χρησιμοποιούνται τα τασάκια κώνοι;

Λόγω και του σχήματος τους τα τασάκια κώνοι, τα οποία να σημειωθεί ότι δίνονται ΔΩΡΕΑΝ στους επισκέπτες της παραλίας, μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στην άμμο. Ο επισκέπτης – καπνιστής, βάζει άμμο στο ειδικό τασάκι, το τοποθετεί στην άμμο δίπλα του και μέσα μπορεί να σβήνει τα τσιγάρα του.

Όταν και εφόσον θελήσει να φύγει, αφαιρεί από την άμμο το τασάκι – κώνο, το οποίο στο κάτω μέρος έχει τρύπες ούτως ώστε η άμμος να φεύγει αλλά οι γόπες των τσιγάρων να μένουν μέσα στον κώνο.

Ακολούθως ο επισκέπτης αδειάζει το περιεχόμενο από το τασάκι στον κάλαθο και τοποθετεί εκ νέου το τασάκι στο σταντ.

Να σημειωθεί ότι σταντ με τασάκια κώνους τοποθετούνται σε παραλίες με άμμο…

Είναι λοιπόν μια κίνηση την οποία καλό θα ήταν να υιοθετήσουν και άλλοι Δήμοι και κοινότητες αλλά και ο Δήμος Πάφου σε περισσότερες παραλίες.

Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να εργαστούμε, όπως ο καθένας μπορεί, για να διαφυλάξουμε τις καθαρές μας παραλίες αλλά και για να διευρύνουμε την πρωτιά που έχουμε ως Πάφος και σε αυτή την κατηγορία και παράλληλα να γίνουμε σημείο αναφοράς για την καθαριότητά μας που μόνο οφέλη στον τόπο μας θα έχει.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ