22.9 C
Paphos
Sunday, April 14, 2024

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ! Για πρώτη φορά το «Φιόρο του Λεβάντε» του Ξενόπουλου στην Πάφο και όχι μόνο!

 Οι « Περι-Οδεύοντες» , συνεργασία των Ηθοποιών της Πάφου ανεβάζουν το «Φιόρο του Λεβάντε» στη Πάφο από 7-17 Ιουλίου 2018

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα «Πάφος 2017» – ίσως η σημαντικότερη στιγμή για τη Πάφο μετά την ανεξαρτησία το 1960-αποχαιρέτησε την όμορφη πόλη μας, χτίζοντας στέρεες βάσεις για την ουσιαστική αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της περιφέρειας.

Η αναδιαμόρφωση, ο επανασχεδιασμός των υποδομών της πόλης υπήρξε καθοριστικής σημασίας. Κατ’ αρχάς, το νεότευκτο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, ακολούθως η αναδιαμόρφωση του ιστορικού κινηματογράφου «Οθέλλος» (χειμερινού και θερινού) σε Πολυχώρο Αττικόν, η δημιουργία ενός μικρού θεάτρου στο Χάνι του Ιμπραήμ. Και παράλληλα, κατά την διάρκεια του 2017, ανάμεσα σε δεκάδες, εκατοντάδες πολιτιστικά δρώμενα που συνέβησαν…, το κορυφαίο για το θέατρο, οι «Τρωάδες» κατά Θόδωρο Τερζόπουλο και, το Α ‘ Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος στη Κύπρο, μια ιδέα, του Μηνά Τίγκιλη (σκηνοθέτη/ πρώην Καλ. Διευθυντή της ΕθΑΛ και Προέδρου του Κυπριακού Κέντρου Θεάτρου). Έτσι, ένας νέος άνεμος «φύσηξε» στη πόλη, δημιουργώντας άμεσα την «ανάγκη» για συνέχιση και …γιατί όχι, τοπική θεατρική παραγωγή και δραστηριότητα.

Ώστε…οι «Περι-Οδεύοντες», μια προσπάθεια συνένωσης, συνεργασίας των Ηθοποιών που έχουν ζουν και δραστηριοποιούνται στην Πάφο, φέτος, τον Ιούλιο να ανεβάσουν χάρις στη χορηγία του Προγράμματος «Πολιτιστική Αποκέντρωση 2018» του Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού, την θρυλική ηθογραφική κωμωδία του Γρηγορίου Ξενόπουλου, «Το Φιόρο του Λεβάντε». Έργο που για πρώτη φορά ανεβαίνει στην Κύπρο από επαγγελματικό σχήμα. Την ομάδα των ηθοποιών από τη Πάφο συναποτελούν: Ο Πέτρος Πέτρου(αρτι αφιχθείς από την Αθήνα), η Στέφανη Μαυροκορδάτου , ο Ζαχαρίας Ιορδανίδης, η Παυλίνα Φλεβοτομά, η Αντωνία Φιλίππου και η Φιλονίλα- Αμαλία Χριστοφόρου, συνεπικουρού-μενοι από την φίλη (με ριζες στη Δρούσεια) Ιωάννα Σιαφκάλη και τους λεμεσιανούς συνεργάτες/συνοδοιπόρους Λουκά Ζήκο, Γιάννο Αντωνίου και  Άντρεα Αγαθοκλέους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Την σκηνοθεσία (και το συντονισμό οργανωτικά) της παραγωγής έχει αναλάβει ο Μηνάς Τίγκιλης, τα κοστούμια επιμελείται η Χριστίνα Ιακώβου, το σκηνικό ο Γιώργος Παπαδόπουλος(τελετή έναρξης Πάφος 2017) και το φωτισμό ο Παναγιώτης Μανούσης.

Η πρεμιέρα θα δοθεί στο αμφιθέατρο της Χλώρακας στις 7 Ιουλίου και θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις  κοινότητες της Ίννιας στις 8 Ιουλίου, της Τάλας στις 10 Ιουλίου, των Μαντριών στις 11 Ιουλίου και της Αναρίτας στις 13 Ιούλιο.

Στη Πάφο , το «Φιόρο του Λεβαντε», θα παρουσιασθεί για τρια βραδια στο θερινό κινημ/θεατρο Αττικόν Θέατρο μεταξυ 14 και 17 Ιουλίου με γενική είσοδο 10 €.

Στοχος της Συνεργασίας των Ηθοποιών της Πάφου /Περι-Οδεύοντες είναι να παρουσιάσουν τη πρωτη τους παραγωγή και σε άλλες κοινότητες της Πάφου, αλλά και την υπόλοιπη Κύπρο μέχρι και το Σεπτέμβριο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ