19.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Με το χρυσό κλειδί της πόλης τιμά ο Δήμος Πάφου την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ

Σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 6.15 μ.μ., στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο Δήμος Πάφου θα τιμήσει την επιφανή βυζαντινολόγο ιστορικό, πανεπιστημιακό-ακαδημαϊκό Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, με το Χρυσό Κλειδί της πόλης.
Η τιμητική αυτή διάκριση στην καταξιωμένη ακαδημαϊκό απονέμεται σε ένδειξη αναγνώρισης και επιβράβευσης του ρωμαλέου επιστημονικού της έργου, της εξαιρετικής συμβολής της στην καλλιέργεια, διαφύλαξη και προβολή της πολιτισμικής κληρονομιάς του Ελληνισμού, της έμπρακτης και ακάματης προσήλωσής της στα ιδεώδη και τις αξίες της Ενωμένης Ευρώπης και της αδιάλειπτης συνηγορίας της υπέρ της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ειρηνικής συμβίωσης των λαών.
Η Καθηγήτρια Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έχει προσκληθεί στην Πάφο από τον Οργανισμό «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης-Πάφος 2017», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του οποίου θα δώσει διάλεξη την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική».

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ