18.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Με το Χρυσό Κλειδί της πόλης τίμησε ο Δήμος Πάφου την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε  χθες το απόγευμα  στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο Δήμος Πάφου τίμησε την επιφανή βυζαντινολόγο ιστορικό, πανεπιστημιακό και ακαδημαϊκό Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, με το Χρυσό Κλειδί της πόλης.

Παραδίδοντας  στην καθηγήτρια Αρβελέρ την τιμητική αυτή διάκριση,  ο Δήμαρχος  Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Επίκεντρο του επιστημονικού έργου  της καθηγήτριας Αρβελέρ ως  βυζαντινολόγου και ιστορικού,  είναι η προσπάθεια  της να καταδείξει ότι το Βυζάντιο δεν αποτελεί μόνο θεμέλιο της Ελληνικής υπόστασης  αλλά και συστατικό στοιχείο του Ευρωπαϊκού πολιτισμού»

Παραλαμβάνοντας το Χρυσό κλειδί της πόλης, και φανερά συγκινημένη, η κ. Αρβελέρ εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου για την τιμή που τις έκαναν, καθώς και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία του. «Νοιώθω ότι δεν είμαι ξένη εδώ». Είμαι τώρα στο σπίτι μου» είπε η κ. Αρβελέρ και χαριτολογώντας πρόσθεσε «Προσέξτε μην πάρω το κλειδί και σας αφήσω έξω».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση και απευθυνόμενος στην κ. Αρβελέρ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε «Οι δικές σας σκέψεις όταν διατυπώνονται δημόσια καθίστανται ενίοτε και μέτρο σύγκρισης και κρίσης. Σε στιγμές προσωπικής αναζήτησης, θυμάμαι και αναδεικνύω κάτι που διάβασα σε μία συνέντευξη σας. Σας ρώτησαν γιατί κάνουμε λάθη και εσείς είπατε: Κάνουμε λάθη από φιλοδοξία, ματαιοδοξία, από υπερεκτίμηση του εαυτού μας και των δυνατοτήτων μας, από υποτίμηση των άλλων και των δυνατοτήτων τους και κυρίως από λανθασμένη ανάλυση των δεδομένων. Σε ελάχιστες γραμμές, κα Αρβελέρ, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοψίσατε τι πρέπει να αποφεύγει κάθε άνθρωπος. Κυρίως, όμως, κάθε άνθρωπος με αίσθημα ευθύνης».

Η Καθηγήτρια Αρβελέρ προσκλήθηκε στην Πάφο από τον Οργανισμό «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης-Πάφος 2017», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του οποίου έδωσε χθες βράδυ ενώπιον πυκνού ακροατηρίου διάλεξη με θέμα «Έχει το παρελθόν μέλλον;».

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ