19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Με το χέρι στη κάλπη

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΥΡΟΣΠέτρος Μαύρος

Ταβερνιάρης

 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σήμερα, 14 Απριλίου 2016, μπορεί να είναι μια ιστορική μέρα. Σήμερα αυτοδιαλύεται η Βουλή των Αντιπρόσωπων ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών .

Άκου αυτοδιαλύεται …. Η πραγματική διάλυση της βουλής έγινε όμως τον Απρίλιο του  2012, την μέρα που οι 53 από τους 56 διέλυσαν την οικονομία, προκάλεσαν καρδιακές προσβολές, πολλές μη αναφερόμενες αυτοκτονίες, διαζύγια, χωρισμούς, διέκοψαν σπουδές νέων ανθρώπων. Eκείνη τη μέρα 53 εκ των 56 έδωσαν από τα κρατικά ταμεία 1.8 δισεκατομμύρια ευρώ στη Λαϊκή του Πανίκου Δημητριάδη, διόρισαν τον Σαρρή πρόεδρο του ΔΣ της Τράπεζας και άνοιξε ο δρόμος του κουρέματος και της καταστροφής.

Λοιπόν,  από τους 56 εισηγούμαι να μην επανεκλέξουμε κανένα.  Nομίζω ήρθε η ώρα της δίκης, ήρθε η ώρα να τους κόψουμε το ψωμί τους όπως μας το έκοψαν αυτοί, ήρθε η ώρα να φανεί πόσο ώριμος λαός είμαστε, αν είμαστε, ήρθε η ώρα να πάρουμε έστω και αυτή την στιγμή λίγο από το αίμα που μας στράγγισαν πίσω.

Κανείς από 56 , ουδείς δεν πρέπει να εκλέγει. Σήμερα αυτοί οι καρεκλοκένταυροι χαραμοφάηδες, αυτοί που ανάμεσα τους έχουν άτομα που θέλουν έξοδα παραστάσεως για κομμωτήρια και φακελάκια γάμων, αυτοί που τρώνε αμπελοπούλια και αντί να σκάσουν το διαφημίζουν στο facebook τους , αυτοί που τρέχουν με 170 στους αυτοκινητοδρόμους , που παντρεύονται και στέλλουν προσκλήσεις με χαρτί της βουλής. … Αυτοί, έχουν στα χέρια τους το νομοσχέδιο για τους Μιζαδόρους όπως το βάφτισε ο πιο έντιμος ίσως αξιωματούχος που είχαμε από το 1960, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, και σε όλα τα κόμματα, άλλοι φανερά άλλοι κρυφά, βρίσκει αντιστάσεις. Έχουν στα χέρια τους ένα νομοσχέδιο που εκτός από υποχρεωτικό, γιατί είναι εναρμονιστικό με την ΕΕ, είναι και κοινή λογική ότι όσοι έδωσαν μίζα και το παραδέχτηκαν στο δικαστήριο να σταματήσουν να παίρνουν έργα; δηλαδή τι πρέπει να κάνει κάποιος για να μην μπορεί να πάρει έργα, φόνο ;

Είναι ώρα να κάνουμε τη δική μας επανάσταση , στραβάρα μας, είναι ώρα να μην ψηφίσουμε κανένα από τους 42 (από τους 56 οι 14 δεν θα ξαναβάλουν υποψηφιότητα)  που επαναδιεκδικούν έδρα, και ο μόνος τρόπος να το κάμουμε είναι να αλλάξουμε το σταυρό, να τον βάλουμε αλλού, σε διαφορετικό μέρος στο ψηφοδέλτιο απ εκείνο που βάζαμε μέχρι τώρα. Αν ΕΝΑΣ Κύπριος ψηφοφόρος σταυρώσει τον ίδιο βουλευτή που σταύρωσε το 2011 σημαίνει ότι είναι ευχαριστημένος με τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, ότι απολαμβάνει την ανεργία των νέων, την τιμή των καυσίμων, το ψηλό ΦΠΑ, την κατάντια της δημόσιας ζωής.  Σημαίνει ότι του αρέσει να πληρώνει οδοιπορικά στους βουλευτές για να πηγαίνουν σε γάμους, του αρέσει ο τρόπος που τα κόμματα διορίζουν φίλους και γνωστούς, του αρέσει να ξυπνά το πρωί και να ακούει πώς το αποχετευτικό έγινε μίζες, του αρέσει οι βουλευτές να βγαίνουν από τις ψηφοφορίες σημαντικών νομοσχεδίων γιατί όσοι θα τιμωρηθούν από αυτά τα νομοσχέδια είναι πελάτες του, συγγενείς και φίλοι του. Του αρέσει να έχουμε το κράτος που έχουμε που για να λειτουργήσει πρέπει να λαδώνεται ο τροχός με κλεμμένα λεφτά από μας.

Αν σας αρέσουν όλα αυτά ψηφίστε από τη λίστα των 42.

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ