15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Με την παράσταση «The Angels» τιμήθηκαν τα αδικοχαμένα αγγελούδια της Πάφου Βαρβάρα και Χριστίνα

Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η χορευτική παράσταση «The Angels» που διεξήχθη την Κυριακή, 09/12/2018 και διοργανώθηκε από την εταιρεία Επαγγελματικού Προσανατολισμού ABI Career Builders σε συνεργασία με το Χορευτικό Συγκρότημα «Ρωμιοσύνη» εις μνήμη της Βαρβάρας και της Χριστίνας.

Με χαρά διαπιστώσαμε, ότι το «Μαρκίδειο Θέατρο» ήταν πολύ μικρό για να χωρέσει τον κόσμο που ήρθε και τίμησε με την παρουσία του την μνήμη των κοριτσιών. Η συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου οδήγησε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Πάφου, κ. Γιώργο Τσιέλεπο, να δηλώσει πως κάθε εκδήλωσή όπου θα διοργανώνεται από την ΑΒΙ Career Builders και την «Ρωμιοσύνη» θα έχει την υποστήριξη (οικονομική και υλική) του Δήμου Πάφου.

Μέσα από ένα πρόγραμμα δυο και πλέον ωρών, οι χορευτές της «Ρωμιοσύνης» παρουσίασαν μια παράσταση όπου έμοιαζε με μυθιστόρημα στο οποίο οι πρωταγωνίστριες ήταν δύο παιδιά τα οποία ζούσαν σε ένα χωριό του Καυκάσου. Όμως μια μέρα ξέσπασε πόλεμος στην χώρα τους που τους ανάγκασε να ξεριζωθούν.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το ένα παιδί βρέθηκε στην μια άκρη του Καυκάσου στην Μαύρη Θάλασσα και το άλλο στην Κασπία Θάλασσα στην άλλη άκρη της οροσειράς. Ξεκινούν το μεγάλο τους ταξίδι για να ξανασμίξουν περνώντας από διάφορες χώρες και αντιμετωπίζοντας διάφορες καταστάσεις.

Πάντα όμως είχαν μαζί τους φύλακες Άγγελους που τους προστάτευαν στην διάρκεια του ταξιδιού τους. Με φόντο ιστορικά γεγονότα και συλλογικές αναμνήσεις, αναβίωσε η μορφή δύο νεράιδων, της Βαρβάρας και της Χριστίνας, που δεν χόρτασαν τη ζωή και έφυγαν τόσο άδικα για το σπίτι των αγγέλων σε τροχαίο δυστύχημα το καλοκαίρι του 2018.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο και πρόσφερε ένα υπερθέαμα ισάξιο με τις εμφανίσεις των καλύτερων χορευτικών συγκροτημάτων του εξωτερικού. Οι 80 και πλέον χορευτές της «Ρωμιοσύνης» συγκίνησαν το κοινό με την εμφάνισή τους.

Στο φινάλε της εκδήλωσης ένα συνεχόμενο χειροκρότημα για επτά και πλέον λεπτά από τους θεατές που πολλοί από αυτούς είχαν δάκρυα στα μάτια ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για την υπερπροσπάθεια του καλλιτεχνικού συνόλου.

Στον καταληκτικό του λόγο ο χορογράφος της «Ρωμιοσύνης» Άγις Τουρσίδης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της παράστασης και ακολούθως είπε: «Αυτή η παράσταση είναι ένας τρόπος να δούμε το αύριο, ζώντας στο σήμερα και μην ξεχνώντας το χθες. Η Βαρβάρα και η Χριστίνα θα μείνουν για πάντα στις καρδιές μας, στις σκέψεις μας και στις προσευχές όλων μας».

Αξιοσημείωτη η πολυμελής συμμετοχή σε εθελοντική βάση από φωτιστές, κάμεραμαν, φωτογράφους, χειριστές οπτικοακουστικού υλικού, μουσικών που συνόδευσαν τους χορούς που ανταποκρίθηκαν όλοι να στηρίξουν την εκδήλωση όταν έμαθαν ότι είναι αφιερωμένη στα κορίτσια.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε, δημόσια, όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης και ιδιαίτερα τους χορηγούς μας Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Πάφου, την M. Adios Design και S.A Coaches.

Εμείς, ως ABI Career Builders αλλά και ως Χορευτικό Συγκρότημα «Ρωμιοσύνη» δηλώνουμε ότι μέσα από κάθε τρόπο – δράση θα τιμούμε την μνήμη της Βαρβάρας και της Χριστίνας.

 

Σας ευχαριστούμε

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ